Άρης: Η νέα παράταση τον κρατά σε κατάσταση αμφιβολίας

Metrosport Team12 Φεβρουαρίου 2022

Στο πρόσφατο παρελθόν, οι διαδοχικές παρατάσεις στην έκδοση απόφασης από το CAS επί της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών που είχε επιβληθεί στην ΠΑΕ Αρης, ουσιαστικά ήταν βολικές για τους «κίτρινους», δεν ισχύει όμως το ίδιο για την τωρινή.

Στο προηγούμενο διάστημα επικρατούσε η αίσθηση ότι αυτή τη φορά το CAS θα εξέδιδε απόφαση επί της προσφυγής της ΠΑΕ Αρης κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA βάσει της οποίας της επιβλήθηκε ποινή απαγόρευση μεταγραφών για έναν χρόνο. 

Αυτή αποδείχθηκε αβάσιμη καθώς χθες το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο ενημέρωσε για νέα παράταση καθώς επίσης και ότι θα αποφανθεί επί της προσφυγής μετά τις 11 Μαρτίου. Η αλήθεια είναι ότι οι παρατάσεις που προηγήθηκαν είχαν λειτουργήσει βολικά για την ΠΑΕ καθώς είχε τη δυνατότητα παρέμβασης και ενίσχυσης του ρόστερ τόσο το περασμένο καλοκαίρι όσο και τον Γενάρη. 

Δεν ισχύει το ίδιο για την τωρινή καθώς διατηρεί την αμφιβολία για τη δυνατότητα ενίσχυσης και ουσιαστικά αφαιρεί κάθε σκέψη μελλοντικών επαφών. Δηλαδή, ακόμη κι αν οι «κίτρινοι» θελήσουν να συζητήσουν από τώρα με φόντο την επόμενη χρονιά, δεν θα μπορέσουν να πουν στον συνομιλητή τους αν θα έχουν το δικαίωμα ολοκλήρωσης μιας μεταγραφής.

Παράλληλα, αυτή η παράταση διατηρεί σε κατάσταση αναμονής το ζήτημα των ανανεώσεων. Κρίνοντας από τις επαφές που έγιναν ή δεν έγιναν με τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν, είναι τουλάχιστον προφανές το σχέδιο του Αρη, αυτό δηλαδή που προβλέπει ριζική… ανακαίνιση. 

Αν όμως το CAS απορρίψει την προσφυγή και ενεργοποιήσει την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών, αυτομάτως οι «κίτρινοι» θα πρέπει να μπουν σε διαδικασία επαφών με παίκτες οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν είναι στο σχέδιο της επόμενης χρονιάς.

 Γι’ αυτόν τον λόγο, η νέα παράταση δεν ήχησε ευχάριστα στ’ αυτά των ανθρώπων του Αρη, προφανώς όμως αυτό το σενάριο είναι καλύτερο από το αντίστοιχο απόρριψης της προσφυγής καθώς εκεί θα προκύψει σοβαρό ζήτημα ενόψει της επόμενης χρονιάς.

Πάντως, η νέα παράταση δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε προσαρμογή της τακτικής που ακολουθεί η ομάδα επί του ζητήματος των ανανεώσεων. Δηλαδή, να επιδιωχθούν επαφές με παίκτες ούτως ώστε να διερευνηθούν οι προθέσεις τους. Πέραν δηλαδή της κουβέντας που είναι σε εξέλιξη με τον Ντάνιελ Σούντγκρεν ή της νέας συζήτησης που θα γίνει με τον Φακούντο Μπερτόγλιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.