Άρης: Η κατάρα των σέντερ φορ και ο Μαντσίνι

Metrosport Team13 Ιανουαρίου 2022

Αγγίζει τα όρια του αφύσικου και εξωπραγματικού αυτό που συμβαίνει με τους σέντερ φορ του Αρη καθώς οι «κίτρινοι» θα υποχρεωθούν να αγωνιστούν κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης με κατά συνθήκη φορ περιοχής, τον Ντάνιελ Μαντσίνι.

Σε επίπεδο ποιοτικών χαρακτηριστικών και πραγματικής προσφοράς στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, κακά τα ψέματα, η διαφαινόμενη απουσία του Κριστιάν Λόπεθ δεν αφαιρεί δα και τα στοιχεία του παιχνιδιού που θέλει να έχει ο Αρης καθώς ο Ισπανός ουδέποτε ανταποκρίθηκε σ’ αυτά, πολλώ δε μάλλον τώρα όπου ουσιαστικά βρίσκεται σε περίοδο προσπάθειας επανένταξης μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Ποσοτικά όμως, υπάρχει πρόβλημα. Μια ομάδα η οποία άρχισε τη σεζόν με πέντε σέντερ φορ, αυτή τη στιγμή δεν έχει κανέναν! Ο Αμπουμπακάρ Καματρά αγωνίστηκε χθες με τη Μαυριτανία στο Κόπα Αφρικα, ο Κριστιάν Λόπεθ έχει ένα τράβηγμα και θεωρείται αδύνατο να προλάβει το παιχνίδι, ενώ ο Δημήτρης Μάνος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας κι επίσης δεν υπολογίζεται. Ο Μοχανάντ Αλι τραυματίστηκε στον αγώνα του πρώτου γύρου με τον Απόλλωνα Σμύρνης κι η σεζόν τελείωσε πρόωρα γι’ αυτόν ενώ ο Κώστας Μήτρογλου είναι εκτός rotation και ουσιαστικά εκτός ομάδας.

Κι έτσι έμεινε ο φιλότιμος πλην (συνήθως) άστοχος Ντάνιελ Μαντσίνι για την κορυφή της επίθεσης. Ακόμη δηλαδή κι αν θέλει ο Ακης Μάντζιος να μη φανερώσει το πλάνο του για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, οι απουσίες λειτουργούν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αντιθέτως, ερωτηματικά υπάρχουν για τις υπόλοιπες θέσεις. Το πιθανότερο είναι να επιστρέψει στο βασικό σχήμα ο Φακούντο Μπερτόγλιο και παράλληλα να δρομολογηθεί η επιστροφή του σχήματος με τους δύο αμυντικούς χαφ στον άξονα. Εκτός κι αν αποφασιστεί η τοποθέτηση του Αργεντίνου στη δεξιά πλευρά της επίθεσης καθώς ο Χουάν Ιτούρμπε επίσης δεν υπολογίζεται για το συγκεκριμένο παιχνίδι ενώ ο Ματέο Γκαρσία την ημέρα του αγώνα θα συμπληρώσει αποχή ενός μήνα από επίσημο αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που συμβαίνει με τους σέντερ φορ δεν έχει λογική εξήγηση καθώς σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι άπαντες είναι αναποτελεσματικοί στη βασική ευθύνη τους, πλέον προκύπτει και ζήτημα παρουσίας (έστω) ενός εξ’ αυτών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.