Άρης: Η εξήγηση βρίσκεται στον... πρώην

Μάνος Χατζάκης24 Φεβρουαρίου 2022

Και τελικές και γκολ. Και -το σημαντικότερο- ένας Αρης με διαφορετικό αέρα, απελευθερωμένος, συγκεντρωμένος και εύστοχος.

Τα προαναφερθέντα στοιχεία δεν αφορούν ιδιαίτερες αγωνιστικές αλλαγές, αλλά τον συνδυασμό ψυχολογικών παραγόντων. Ο Ακης Μάντζιος, εν τη απουσία του, έχει σημαντικό... μερίδιο στη νίκη του Αρη επί του Ατρομήτου και έκλεψε λίγη από την αύρα του Χερμάν Μπούργος, ο οποίος κάθισε στον πάγκο, έχοντας μόλις μία προπόνηση με τους ποδοσφαιριστές.

Πόσο πιο εξόφθαλμο ήταν το γεγονός ότι η πλειοψηφία των φυσικών πρωταγωνιστών ένιωσε ανακουφισμένη από την απομάκρυνση του Έλληνα τεχνικού; Από τον Καμαρά και τον Ιτούρμπε μέχρι τον Μαντσίνι και τον Γκάνεα.

Καθόλου τυχαία παραδείγματα και δεν είναι τα μόνα.

Προφανώς και ο Μπούργος δεν έφερε τα πάνω-κάτω σε 1,5 ώρα practice. Ως είθισται σε αλλαγές προπονητών, ώρες μόνο πριν επίσημο παιχνίδι, το βάρος πέφτει στην ψυχολογία και σε κάποια επί μέρους αγωνιστικά ζητήματα, που μπορεί να βγουν, μπορεί και όχι.

Ο Αρης άλλαξε διάθεση, έπαιξε όμορφα και πειστικά, τελειώνοντας νωρίς τη νίκη και χωρίς να δώσει -αυτή τη φορά- δικαιώματα.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι δικαιολογία για την άσχημη αγωνιστική εικόνα των «κιτρινόμαυρων». Οι ίδιοι έπαιζαν επί Μάντζιου, οι ίδιοι θα παίξουν και επί Μπούργος. Η προσέγγιση, όμως, οι συμπεριφορές και η ανθρωπιά είναι λόγοι, ώστε ένας εργαζόμενος να έχει διαφορετικό επαγγελματικό εγωϊσμό

Ο Αρης προλαβαίνει το τρένο των play off (όχι πως τα πάντα είναι στο χέρι του) και, αν πάρει πίσω του έξι βαθμούς από το CAS, τότε η τάξη στη βαθμολογία θα αποκατασταθεί μια και καλή και θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση και στο αγωνιστικό κομμάτι της καθημερινότητας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.