Άρης: Η ερμηνεία και σημασία των συνεχών παρατάσεων από το CAS

Μάνος Χατζάκης11 Δεκεμβρίου 2021

Ψυχοφθόρα κατάσταση, πολλοί εμπλεκόμενοι και η τελική απόφαση του Ανώτατα του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Λωζάννης παραμένει εκκρεμής. 

Πριν λίγες ώρες, το CAS έδωσε μία ακόμη παράταση στην έκδοση της απόφασης , γεγονός που στη συγκεκριμένη χρονική φάση έχει θετική διάσταση, καθώς η ΠΑΕ θα είναι σε θέση να κάνει μεταγραφές τη χειμερινή περίοδο, που ακολουθεί.

Η εύκολη εξήγηση στις συνεχείς -μηνιαίες για την ακρίβεια- παρατάσεις είναι ο «φόρτος εργασίας» των δικαστών. Πραγματικότητα, όμως, η οποία αντικρούεται από τη δομή και τη νοοτροπία του CAS, καθώς, σε τέτοια καίρια θέματα, το Δικαστήριο συνηθίζει να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις, λόγω ακριβώς της κρισιμότητας των υποθέσεων.

Το metrosport.gr δίνει την αληθινή διάσταση στην «ερμηνεία» των διαδοχικών παρατάσεων, η οποία αφήνει στην ΠΑΕ το περιθώριο να κερδίσει χρόνο και σε... βάθος χρόνου, ίσως και να φέρει στα μέτρα της το αποτέλεσμα της απόφασης.

Οι αναβολές λοιπόν εξηγούνται ως εξής:

Δεν είναι ο... φόρτος εργασίας του CAS, αλλά οι συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, δηλαδή της ΕΠΟ, της ΠΑΕ Άρης και της FIFA.

Οι νομικοί των «κιτρινόμαυρων» έχουν αλληλογραφία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, στην προσπάθεια να πείσουν ότι είχαν άγνοια και καμία ανάμειξη στην έκδοση του δελτίου του Ντουρμισάι (Ιανουάριο του 2020), τη στιγμή που είχαν ήδη απαγόρευση μεταγραφών.

Το πόκερ, μεταξύ ΠΑΕ και FIFA είναι πράγματι σκληρό, όπως και οι διαπραγματεύσεις, ώστε να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Η ΕΠΟ δεν έχει λόγο να κοντράρει τη διαδικασία, άρα ο αγώνας του Άρη συνεχίζεται.

Επί της ουσίας, το CAS δεν έχει δεδομένα, για να εκδώσει απόφαση, γι' αυτό και δίνει παρατάσεις. Αλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που αποκαλείται δικαστήριο διαιτησίας.

Οταν ΠΑΕ και FIFA καταλήξουν σε «συμφωνία», τότε θα παρουσιάσουν τις θέσεις του στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Ευρώπης, το οποίο και θα αποφανθεί, τελικά, για τον βαθμό ευθύνης της εταιρείας (και της ΕΠΟ) στην υπόθεση και αναλόγως θα αποφασίσει για την όποια ποινή επιβάλει.

Σε ανύποπτη στιγμή, είχαμε αναφέρει ότι η έξωθεν καλή εικόνα της ΠΑΕ σε παρελθούσες υποθέσεις (Σιστόν, Ουμπίδες κλπ) είναι σημαντική, όσον αφορά την υγεία -και τη συνέπεια- που εκπέμπει σε οικονομικά ζητήματα, για τα οποία δεν ευθύνεται, τα οποία όμως πληρώνει και μάλιστα αδρά.

Και η συνολική «συμπεριφορά» της ΠΑΕ σε... διεθνή ζητήματα, ίσως και να επηρεάσει θετικά τη διάθεση της FIFA στο θέμα του Ντουρμισάι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.