Άρης: Η ενδεκάδα που σκέπτεται ο Μάντζιος για Ολυμπιακό

Γιώργος Στράντζαλης21 Μαρτίου 2021

Με τον τίτλο του φαβορί για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μπαίνει σήμερα στη μάχη των play off ο Αρης, που καλείται να υπερασπιστεί αυτόν τον τίτλο και συνάμα τη δεύτερη θέση, την οποία δικαιότατα κατέκτησε στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος.

Εκ των πραγμάτων η αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος απλά περιμένει να κατακτήσει και μαθηματικά τον φετινό τίτλο, έχει σημαντικό βαθμό δυσκολίας. Είτε λόγω της δυναμικής που εκπέμπουν οι ερυθρόλευκοι στην έδρα τους και της διαφοράς ποιότητας σαν ρόστερ, είτε λόγω της παράδοσης που έχει απέναντι στους Κιτρινόμαυρους. Από την άλλη, όμως, ο Αρης έχει αποδείξει τη φετινή σεζόν ότι είναι “φτιαγμένος” για δύσκολες καταστάσεις. 

Το απέδειξε αυτό στα λεγόμενα “μεγάλα παιχνίδια”, ειδικά μακριά από την έδρα του, όπου έμεινε αήττητος (με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες) κόντρα σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό. Μάλιστα, με την ισοπαλία που απέσπασε στο Καραϊσκάκη έγινε η μοναδική μέχρι σήμερα ομάδα που κατάφερε να πάρει εκεί βαθμό, ενώ και τα μεταξύ τους παιχνίδια στο Κύπελλο, ο Αρης φάνηκε ότι έχει τον τρόπο του να “κλειδώνει” και να βάζει δύσκολα στον αντίπαλο. 

Από άποψη τακτικής προσέγγισης ο Άκης Μάντζιος δεν πρόκειται ν’ αλλάξει κάτι και θα ακολουθήσει την πεπατημένη του Πρωταθλήματος. Με αποτελεσματική αμυντική λειτουργία, συνοχή μεσοαμυντικά και συμμετοχικό πρέσινγκ, θα επιδιώξει να περιορίσει την επιθετική δύναμη του Ολυμπιακού – όπως έκανε και στα προηγούμενα παιχνίδια – και επιθετικά να χτυπήσει στην κόντρα.

Αναφορικά με τα πρόσωπα που θα εμπιστευτεί στο αρχικό σχήμα, οι έξι απουσίες που έχει να διαχειριστεί δεν επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το πλάνο, απλά ελαχιστοποιούν τις επιλογές του 51χρονου προπονητή. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μόνο ένα δίλημμα και αφορά την κορυφή της επίθεσης. 

Το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει το παιχνίδι ο Δημήτρης Μάνος αντί του Ντάνιελ Μαντσίνι. Σε ότι αφορά την υπόλοιπη ενδεκάδα, δεν θα αλλάξει η τετράδα στην άμυνα με τους Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήση, Σάκιτς, αμυντικοί χαφ θα είναι οι Λούκας Σάσα, Τζέιμς Τζέγκο και στην τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής οι Μπρούνο Γκάμα, Μπερτόγλιο και Μπρούνο (ή Μαντσίνι).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.