Άρης: Η εικόνα είναι πιο προβληματική από το αποτέλεσμα

Βασίλης Βλαχόπουλος19 Μαρτίου 2024

Η αγωνιστική πτώση έπειτα από ένα εξαιρετικά απαιτητικό διάστημα, πλούσιο σε αγωνιστική ευθύνη, λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη ίσως όμως όχι στον βαθμό της αγωνιστικής καθίζησης που χαρακτηρίζει τον Αρη στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, σε συνδυασμό με την περιορισμένη προσφορά παικτών από τους οποίους υπάρχει απαίτηση.

Εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα, ο Αρης πορεύεται με τις… αναθυμιάσεις που απέμειναν σ’ ένα άδειο ντεπόζιτο. Είναι φανερή η έλλειψη φρεσκάδας και ενέργειας έπειτα από ένα διάστημα διαδοχικών αγώνων όπου η ομάδα προφανέστατα τρύπησε το ταβάνι της φτάνοντας σ’ ένα σημείο ανώτερο των αρχικών προσδοκιών. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, στην πραγματικότητα υποδηλώνουν το σοβαρό πρόβλημα στην επίθεση (σ. σ. 63.2 πόντοι κατά μέσο στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια), την καθίζηση στα δεύτερα ημίχρονα των δύο τελευταίων αναμετρήσεων και την ραγδαία αύξηση των λαθών η οποία οδήγησε σε αρνητικό πρόσημο στην αναλογία ασίστ-λαθών (52-64) μέσα από την οποία αποτυπώνονται οι κατοχές. Στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, η ομάδα δεν χαρακτηρίστηκε από το υψηλό επίπεδο συνεργασιών, όσο όμως κρατούσε σε χαμηλό επίπεδο τα λάθη της και αντλούσε πόντους μέσα από την transition επίθεση, ουσιαστικά έκρυβε το πρόβλημα.

Πλέον, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη δείχνει ότι εξαρτάται αποκλειστικά από δύο παίκτες καθώς εξαρτάται από τις επιδόσεις των Βασίλη Τολιόπουλου-Ρόνι Χάρελ. Οι τελευταίοι προσέφεραν το 43.8% των συνολικών πόντων στους τελευταίους τέσσερις αγώνες (111/253 σουτ) αναλαμβάνοντας (σχεδόν) αντίστοιχο ποσοστό προσπαθειών (41.8%, 108/258) με ποσοστό ευστοχίας της τάξεως του 39%. Ο μονοδιάστατος τρόπος έκφρασης στην επίθεση είναι πρόβλημα και οφείλεται τόσο στο χαμηλό επίπεδο συνεργασιών όσο και στο γεγονός της μη άντλησης πραγμάτων από μια σειρά παικτών.

Για παράδειγμα, ο 42χρονος τεχνικός θα περίμενε περισσότερα (δημιουργικά και εκτελεστικά) από τους Δημήτρη Κατσίβελη, Λευτέρης Μποχωρίδη, βλέπει επίσης τους ψηλούς να έχουν απομακρυνθεί από τη… γραμμή της ομάδας και προφανώς αντιλαμβάνεται ότι είτε με την προσθήκη του Ερικ Ριντ είτε των υπολοίπων, δεν καλύπτεται το κενό του Ρομπέρτο Γκάλινατ. Κακά τα ψέματα, η απουσία του τελευταίου είναι καταλυτική καθώς αποδεικνύεται ότι η αφαίρεση ενός εκ των βασικών πυλώνων στην επίθεση έχει εγκλωβίσει τους υπόλοιπους. Οι αντίπαλες άμυνες είναι προσαρμοσμένες στον Βασίλη Τολιόπουλο, ο Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς μετά από ένα φανταστικό 45ήμερο κινείται στα ρηχά και το αποτέλεσμα φαίνεται στην περιορισμένη παραγωγή στην επίθεση και την αδυναμία στο σετ παιχνίδι.

Εν τέλει, είναι πλέον αδιαπραγμάτευτη η ανάγκη επιστροφής στις νίκες – ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας – με το Λαύριο στο Nick Galis Hall και πριν την έναρξη (30-31/3) του ενδιάμεσου γύρου πριν τα Playoffs. Οι «κίτρινοι» ήξεραν το πρόγραμμα σε περίπτωση οριστικής κατάληψης της 5ης θέσης κι αυτό θα βρουν μπροστά τους καθώς θα ξεκινήσουν με τρία διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια με Ολυμπιακό, Προμηθέα και Περιστέρι και θα ολοκληρώσουν με δύο εντός με την 6η ομάδα (σ. σ. πιθανότατα την ΑΕΚ) και τον Παναθηναϊκό. Και ο βαθμός δυσκολίας αυτών των αγώνων δεν επιτρέπει εμφανίσεις σαν τις τελευταίες…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.