Άρης: Η δική του «μαύρη τρύπα»

Metrosport Team07 Απριλίου 2022

Από εκεί που τον χαρακτήριζε η αποτελεσματικότητα στους εντός έδρας αγώνες, ξαφνικά το «Κλ. Βικελίδης» μετατράπηκε σε… μαύρη τρύπα για τον Αρη

Αυτό αποδεικνύεται μέσα από το χαμηλό επίπεδο αποτελεσματικότητάς τους στους εντός έδρας αγώνες, από το γεγονός ότι κέρδισαν μόλις τους 25 βαθμούς από τους 45 που παίχθηκαν μέσα στο ίδιο του το σπίτι, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των δύο αγώνων που έδωσε στο πλαίσιο των Playoffs. 

Βέβαια, αυτό το πρόβλημα δεν είναι άγνωστο για τους «κίτρινους», προφανέστατα σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν διαθέτουν φορ περιοχής ούτως ώστε να διασπάσουν τις κλειστές άμυνες που αντιμετωπίζουν στο θρυλικό Χαριλάου. 

Για παράδειγμα, πέρυσι ο Αρης κέρδισε τους εννιά από τους 18 αγώνες που έδωσε μέσα στο σπίτι του μετρώντας απώλειες κυρίως στην τελική φάση του Πρωταθλήματος. Η κατάσταση ήταν ακόμη χειρότερη την αγωνιστική περίοδο 2019-20 καθώς η αποτελεσματικότητά του (σε επίπεδο συγκέντρωσης βαθμών) δεν έφτασε ούτε στο 50% με οκτώ νίκες σε σύνολο 18 αγώνων.

Ο Αρης αξιοποίησε την έδρα του μόνο τη σεζόν 2018-19 όταν κέρδισε τα εννιά από τα 15 παιχνίδια στο «Κλ. Βικελίδης» και γενικώς απορρόφησε το 64% των βαθμών που ήταν στο… χορτάρι του γηπέδου του. Τότε βέβαια το πρόβλημά του ήταν τα εκτός έδρας παιχνίδια το οποίο μάλιστα ήταν μεγαλύτερο την περίοδο 2019-20.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.