Άρης: Η διαφορά του ban από το... ban

Μάνος Χατζάκης05 Απριλίου 2021

Οσο ο Αρης συνεχίζει την πορεία του προς τη 2η θέση, άλλο τόσο δεν μπορεί να αφήσει πίσω του την υπόθεση Ντουρμισάι, περιμένοντας την κοινοποίηση της απόφασης του CAS, σχετικά με το ban.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, η ΠΑΕ δύσκολα θα αποφύγει την απαγόρευση, ωστόσο υπάρχει λεπτό σημείο στην υπόθεση, το οποίο μπορεί και να ανατρέψει το κλίμα, που πάει να διαμορφωθεί.

Οι “κιτρινόμαυροι” ευελπιστούν στο καλό σενάριο, που λέει ότι θα τιμωρηθούν με μία σεζόν απαγόρευσης, το οποίο, αν τελικά συμβεί, σημαίνει αυτομάτως ότι είναι πλήρως απαλλαγμένοι και θα έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν απρόσκοπτα στις μεταγραφές.

Ο λόγος είναι ο εξής: Η εταιρία έχει ήδη εκτίσει ήδη τη μία μεταγραφική σεζόν στο πλαίσιο της απαγόρευσης και συγκεκριμένα τη χειμερινή περίοδο του 2020, άρα έχουν "τελειώσει" -τουλάχιστον- με το μισό της ποινής τους.

Το δεύτερο σενάριο, που δεν είναι και το πλέον ιδεατό, αναφέρει ότι η ΠΑΕ θα τιμωρηθεί με ban για δύο περιόδους, όπως ήταν και η αρχική ποινή, πριν την αναστολή του περασμένου καλοκαιριού.

Κάτι που σημαίνει, δηλαδή, πως δεν θα έχει δικαίωμα μεταγραφών μόνο για την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο. Ακόμη όμως και στο εν λόγω ενδεχόμενο, ο Αρης έχει αρκετά ικανοποιητικό ρόστερ, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών έχει συμβόλαιο και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, παρά την... περιρρέουσα ατμόσφαιρα, κάτι που πιθανώς υποδηλώνει θετική εξέλιξη στο θέμα Ντουρμισάι.

Οσον αφορά την κοινοποίηση της απόφασης του CAS πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη, χωρίς να προσδιορίζεται επακριβώς το διάστημα. Η μία άποψη λέει ότι εντός του πρώτου 15νθημέρου του Απριλίου θα ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση, υπάρχει όμως και η άλλη άποψη, που λέει ότι θα καθυστερήσει περισσότερο, εξαιτίας του φόρτου των υποθέσεων, οι οποίες εκκρεμούν στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.