Αρης: Η διαχείριση της πίεσης του «πρέπει»

Metrosport Team18 Δεκεμβρίου 2019

Ο Αρης ετοιμάζεται για τον αυριανό αγώνα απέναντι στον Βόλο, ο οποίος μοιραία έχει αποκτήσει κομβικό χαρακτήρα για το μέλλον των κιτρινόμαυρων, και ο Μίχαελ Ένινγκ προετοιμάζει και ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του για να καταφέρουν αφενός να αποβάλλουν το άγχος και την πίεση του “πρέπει” και αφετέρου να σταματήσουν να αδικούν τον εαυτός τους και να εκμεταλλευτούν (επιτέλους) τη δύναμη της έδρας.

Ο Γερμανός προπονητής γνωρίζει καλά ότι μετά την ήττα από τον ΟΦΗ, που ήρθες ως συνέχεια των τελευταίων μέτριων εμφανίσεων παράλληλα με τις σερί ισοπαλίες που πήρε η ομάδα του, η αυριανή αναμέτρηση έχει αποκτήσει χαρακτήρα “τελικού”, καθώς στο ενδεχόμενο πάλι να στραβώσει κάτι τα προβλήματα θα συσσωρευτούν και θα δημιουργήσουν καταστάσεις πίεσης στον σύλλογο. Τι ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του; Να μπουν δυναμικά, με το στοιχεία της κυριαρχίας που βγάζει ο φετινός Αρης στο ξεκίνημα των αγώνων του κι αν είναι δυνατόν να πάρουν προβάδισμα πριν από το ημίχρονο. Οι φετινοί αριθμοί της ομάδας δείχνουν ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Αρης έχει πετύχει το 61,8% των τερμάτων του στο πρώτο 45άλεπτο, ήτοι τα 13 από τα 21 συνολικά γκολ, ενώ τα περισσότερα (7 γκολ ή το 33,3%) σημειώθηκαν από το 1’ μέχρι το 15’.

Μόνο έτσι οι κιτρινόμαυροι θα αποβάλλουν την πίεση, μεταφέροντάς την σε μία άπειρη ομάδα όπως είναι ο Βόλος, θα απελευθερωθούν και θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Μετά είναι θέμα διαχείρισης των παικτών και φυσικά του Ένινγκ. Ο τελευταίος δεν έχει αποφασίσει οριστικά πώς θα διαχειριστεί τις απουσίες των τιμωρημένων Σούντγκρεν και Ματίγια. Για το δεξί άκρο της άμυνας προβάδισμα φαίνεται να έχει ο Ρόουζ, για τους λόγους ότι έχει, συγκριτικά με τον Σόουζα, περισσότερο αγωνιστικό ρυθμό και το πλεονέκτημα οτι μπορεί να συμβάλει περισσότερο στην προώθηση του παιχνιδιού. Στο σενάριο συμμετοχής τού Γάλλου αυτόματα στο κέντρο της άμυνας θα τοποθετηθεί ο Δεληζήσης.

Για τη μεσαία γραμμή, η λογική λέει ότι θα επαναφέρει στη θέση του τον Σάσα και το ερωτηματικό πλέον είναι ο παρτενέρ του. Ο Μπα δεν “τραβάει” και σ’ αυτό το παιχνίδι ο Αρης θα χρειαστεί παίκτη να μεταφέρει την μπάλα, οπότε είναι πιθανό σενάριο να δούμε τον Τόνσο δίπλα στον Βραζιλιάνο. Κατά τα άλλα, δύσκολα να αλλάξει πολλά στην επίθεση. Μοναδική σκέψη είναι η επιστροφή του Ντιγκινί στην ενδεκάδα αντί Λάρσον ή Γκάμα και μία τέτοια επιλογή αφήνει ένα “όπλο” στον πάγκο, αφού στο μυαλό ενός προπονητή πάντα είναι και οι λύσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων αν κάτι δεν πάει καλά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.