Αρης: Η ατομική ευθύνη του Μήτρογλου και τα χαμένα λεπτά με Παναιτωλικό

Μάνος Χατζάκης17 Φεβρουαρίου 2021

Καθόλου εύκολη δεν είναι η θέση του Ακη Μάντζιου, όσον αφορά την ενσωμάτωση του Κώστα Μήτρογλου. Ο 51χρονος τεχνικός γνωρίζει ότι ο ποδοσφαιριστής είναι αρκετά πίσω, ως προς τη φυσική του κατάσταση, αλλά και την απουσία αγωνιστικού ρυθμού, τα οποία είναι διαφορετικά αντικείμενα.

Προφανώς, και δεν είναι -αποκλειστικά- θέμα προπόνησης και επιτελείου, προκειμένου ο ποδοσφαιριστής να ανεβάσει τον βαθμό ετοιμότητάς του. Σε ανάλογες περιπτώσεις, το μπαλάκι βρίσκεται στην πλευρά του παίκτη. Και, για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ο Μήτρογλου πρέπει να δουλέψει (και) μόνος του, αφιερώνοντας ώρες και εκτός “Δασυγένειου”, ώστε να βοηθήσει εαυτόν, προπονητή και ομάδα.

Οσο, δηλαδή, ο "Μητρο-γκόλ" αφιερώνει χρόνο στον εαυτό του, για τη δική του -πρωτίστως- βελτίωση, τόσο περισσότερα θα δώσει και σε πιο σύντομο διάστημα.

Η επιμονή του Μάντζιου στο "ψευτο-εννιάρι"


Κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Αρηςδεν έχασε μόνο δύο πολύτιμους βαθμούς, αλλά και τη δυνατότητα να δώσει περισσότερο χρόνο, έστω και στον ανέτοιμο Μήτρογλου. Ο Ακης Μάντζιος επέμεινε στη χρησιμοποίηση του Μαντσίνι, τον οποίο τοποθέτηση ως "ψευτο-εννιάρι" με σκοπό να πιέσει ψηλά την άμυνα της ομάδας από το Αγρίνιο. Η συγκεκριμένη επιλογή λειτούργησε άψογα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ, η οποία είναι ομάδα που θέλει να δημιουργήσει από την άμυνα.

Με τον Παναιτωλικό, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Αρης -εκ των πραγμάτων- ήξερε ότι ο αντίπαλος δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει, αλλά να κλειστεί στην άμυνα, άρα είχε την πολυτέλεια των επιλογών (δηλαδή των φορ), προκειμένου να φορτώσει την αντίπαλη περιοχή, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει ενέργεια πρεσάροντας ψηλά.

Οι Μάνος και Μήτρογλου έμειναν στον πάγκο, ο Μαντσίνι δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο του, παρόλα αυτά ο έλληνας φορ δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο, ενώ ο πρώην παίκτης της Μαρσέιγ πέρασε στο 70ό λεπτό. Ηδη, δηλαδή, είχε περάσει αρκετή ώρα, το άγχος αυξανόταν και ο αντίπαλος κλεινόταν όλο και περισσότερο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.