Άρης: Η απουσία του Παναγίδη δημιουργεί κενό

Γιώργος Στράντζαλης14 Δεκεμβρίου 2023

Η απουσία του Μιχάλη Παναγίδη στους αγώνες με ΟΦΗ και Λαμία στοιχειοθετεί απώλεια από το πλάνο του Άκη Μάντζιου ο οποίος δεν τον υπολογίζει για πρώτη φορά στον νεαρό winger, μετά από πέντε διαδοχικές παρουσίες στο αρχικό σχήμα. 

Ο 19άχρονος υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο, εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμος να επιστρέψει από το νέο έτος και μέχρι τότε ο προπονητής του Αρη πρέπει να βρει λύση να καλύψει το κενό σε μία θέση που τον έχει προβληματίσει περισσότερο από κάθε άλλη στη διάρκεια της σεζόν.

Με εξαίρεση τον Σουλεϊμάνοφ και τη φιλότιμη προσπάθεια του Παναγίδη, κανείς από τους υπόλοιπους winger μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να προσφέρει ουσία στο παιχνίδια της ομάδας. Με αποτέλεσμα να δημιουργείται πάλι ένα ερωτηματικό για τον παίκτη που θα κληθεί να καλύψει ένα κενό στην αριστερή πλευρά της επίθεσης στους δύο αγώνες σε διάστημα τεσσάρων ημερών.

Κάρλσον και Μενέντες είναι οι επικρατέστεροι, αλλά οι χαμηλές πτήσεις τους στον πρώτο γύρο προφανώς βάζουν τον προπονητή του Αρη σε δεύτερες σκέψεις. Ο Σουηδός, που πριν μερικά χρόνια είχε ψηφιστεί καλύτερος παίκτης στο τσέχικο Πρωτάθλημα με τη Σπάρτα Πράγας, μετά από έναν γύρο είναι μακράν η μεγαλύτερη απογοήτευση. Ο Μενέντες από την άλλη, έχει πάρει περισσότερες ευκαιρίες αλλά ούτε αυτός τις έχει αξιοποιήσει στο βαθμό που περίμεναν οι Κιτρινόμαυροι και χρειάστηκε να φτάσει η σεζόν στη 12η αγωνιστική (στο ματς με τον Παναθηναϊκό) για να… βρει εστία.

Εδώ και λίγο καιρό στο “κάδρο” έχει μπει και ο Κίκε Σαβέριο, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει μία ακόμη επιλογή για τις πλευρές της επίθεσης. Ο 23χρονος ήταν στον πάγκο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ αλλά δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, προφανώς λόγω των απαιτήσεων του αγώνα και του γεγονότος ότι έχει να παίξει ποδόσφαιρο τέσσερις μήνες. Η διακοπή την προηγούμενη εβδομάδα λειτούργησε ευεργετικά καθώς έδωσε στον παίκτη το χρόνο να ανεβάσει τις εντάσεις του στο ομαδικό πρόγραμμα και στον Μάντζιο τη δυνατότητα να τσεκάρει τον βαθμό ετοιμότητάς του με την προοπτική παροχής αγωνιστικού χρόνου στις επικείμενες εντός έδρας αναμετρήσεις.

Στην τελική απόφαση του προπονητή προφανώς θα μετρήσει και το στοιχείο της τακτικής πειθαρχίας καθώς ο Παναγίδης στα περισσότερα παιχνίδια είχε ουσία και ανασταλτικά, δίνοντας πολλές βοήθειες με τις καλύψεις που προσφέρει στο μπακ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.