Άρης: Η απουσία του Καμαρά κάνει την εστία να μοιάζει... σπιρτόκουτο!

Χάρης Εμμανουηλίδης11 Μαΐου 2022

Άρης και γκολ, δύο έννοιες που θα έπρεπε να είναι συνώνυμες αλλά τείνουν να απομακρύνονται, ειδικότερα αν δίπλα στο γκολ προσθέσουμε τη λέξη, «εύκολο» τότε τα πράγματα δεν είναι όπως τα περίμεναν οι άνθρωποι των «κιτρινόμαυρων» όταν ήρθε στη Θεσσαλονίκη ο Αμπουμπακάρ Καμαρα για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή των παικτών του Άκη Μάντζιου.

Ο Μαυριτανός επιθετικός αποτελεί έναν παίκτη που ήρθε στη Θεσσαλονίκη με 2 γκολ σε 1.146 αγωνιστικά λεπτά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο σε Φούλαμ και Ντιζόν αντίστοιχα και θέλοντας να δείξει πως μπορεί να υποστηρίξει τον τίτλο του πιο ακριβού μεταγραφικού αποκτήματος του Άρη. Ο ίδιος φέτος σε 2.772 λεπτά τα οποία αντιστοιχούν σε 33 συμμετοχές έχει βρει 8 γκολ, 6 στο πρωτάθλημα και 2 στον θεσμό του Κυπέλλου ενώ αν κανείς ψάξει την τελευταία φορά που νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, θα πρέπει να γυρίσει στις 6 Μαρτίου όταν οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Τι συμβαίνει όμως όταν ο ίδιος δεν αγωνίζεται; Οι επιδόσεις της ομάδας στο γκολ προβληματίζουν, κάτι που δεν έχει αλλάξει ούτε με την έλευση του Χερμάν Μπούργος στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά και ούτε με την αλλαγή του συστήματος από 4-2-3-1 σε 4-4-2.

Το «9αρι» του Άρη, έχει απουσιάσει σε 6 παιχνίδια τη φετινή χρονιά και το εντυπωσιακό αλλά όχι ευχάριστο στατιστικό για τον Άρη, είναι το ότι σε όσα παιχνίδια ο δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, ο Άρης δεν θα σκοράρει. Ο ίδιος φέτος σε 6 παιχνίδια δεν αγωνίστηκε και οι συμπαίκτες του δεν βρήκαν γκολ.

  • · Στην πρώτη αναμέτρηση που δεν αγωνίστηκε, ήταν με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» όπου λόγω καρτών δεν ήταν διαθέσιμος και ο Ντάνιελ Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης δεν βρήκε λύση στο σκοράρισμα.
  • · Τον Ιανουάριο για το πρωτάθλημα, ο Μαυριτανός φορ είχε κληθεί στην Εθνική ομάδα της χώρας του για το Copa Africa, κάτι που είχε ως συνέπεια να μην αγωνιστεί στις δύο αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Στο πρώτο, οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν με 2-0 , ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Κριστιάν Λόπεθ που είχε ανακάμψει από τον τραυματισμό του. Στο δεύτερο παιχνίδι, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 0-0, με τον Φακούντο Μπερτόγλιο να αναλαμβάνει τη θέση «9» χωρίς ωστόσο για μία ακόμα αναμέτρηση να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.
  • · Για τον ίδιο λόγο, απουσίασε και με από τον πρώτο αγώνα για τη φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τη Λαμία, εκεί όπου ήρθε ένα ακόμα 0-0 για τους παίκτες του Άκη Μάντζιου.
  • Η εναλλακτική λύση του… επιθετικού Μαντσίνι εμφανίστηκε και στην αναμέτρηση του «Κλεάνθης Βικελίδης» με αντίπαλο τους «ερυθρόλευκους», καθώς ο Αμπουμπακάρ Καμαρά είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα στην προηγούμενη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και έτσι δεν μπορούσε να αγωνιστεί, με τον Άρη να μην βρίσκει για ακόμη μία φορά δίχτυα.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.