Άρης: Η αποτελεσματικότητα που...δεν έχει και η δεύτερη ευκαιρία!

Metrosport Team12 Φεβρουαρίου 2021

Επιμέλεια: Μάριος Καλυβιώτης

Στο «Καραϊσκάκης» συναντήθηκαν οι κατά γενική ομολογία, δύο καλύτερες ομάδες της φετινής χρονίας στην χώρα μας μέχρι στιγμής. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, και ο δεύτερος στην βαθμολογία Άρης. Ο θεσμός του Κυπέλλου, είναι προφανώς κάτι το εντελώς διαφορετικό από το πρωτάθλημα της Super League, όμως χθες, είδαμε γιατί ο παραπάνω ισχυρισμός όχι απλά ισχύει, αλλά επιβεβαιώθηκε κιόλας.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυναμικά την αναμέτρηση, βρήκε το γκολ μόλις στο πρώτο λέπτο και κατάφερε να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Άρη για 20 λεπτά περίπου. Ήταν πολύ καλά διαβασμένος, δείγμα της εξαιρετικής δουλείας που κάνει ο Μαρτίνς στους «ερυθρόλευκους». Αρχικά, κατάφερε να αποδιοργανώσει μια τόσο καλά δουλεμένη ομάδα όπως ο φετινής Άρης υπό τις οδηγίες του Μάντζιου, ενώ παράλληλα μετουσίωσε και σε γκολ τις λιγοστές ευκαιρίες που είχε κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι «Πειραιώτες», φάνηκε πως είχαν αναλύσει διεξοδικά τον Άρη, εξουδετέρωσαν τα δυνατά του σημεία και τον χτύπησαν στις αδυναμίες του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πίεση που άσκησε η αρμάδα του Μαρτίνς στο μεσαίο τρίτο του τερέν, όπου επί της ουσίας, ανάγκαζε τον Τζέγκο να γυρίσει πολύ πίσω για να πάρει την μπάλα και να οργανώσει το παιχνίδι. Κατάφερε να «σπάσει» το πρέσινγκ του Άρη παίζοντας κυρίως στο τελευταίο τρίτο, που δεν ήταν άλλο από την περιοχή των «κιτρίνων»


Από την άλλη η ομάδα του Μάντζιου, ακολούθησε ένα μοτίβο παρόμοιο με αυτό της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.  Ο Τζέγκο που ήταν εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης με την «Ένωση», αναγκάστηκε να γυρίσει πολύ πίσω για να οργανώσει το παιχνίδι του Άρη, όμως η μεγάλη ένταση στην πίεση που ασκούσε ο Ολυμπιακός δεν ευνόησαν αυτή την συνθήκη. Οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν να χτυπήσουν με πιο άμεσο παιχνίδι (μπαλιές στην πλάτη της άμυνας) εκμεταλλευόμενοι της ταχύτητα που διαθέτουν επιθετικά, αλλά και τον χαμηλό βαθμό ετοιμότητας του Παπασταθόπουλου και του Λαλά. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε.

Μετά το πέρας του πρώτου 20λεπτου που ήταν καταστροφικό για τον Άρη, ο Άκης Μάντζιος, ουσιαστικά βρήκε το...τρικ για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, και να επαναφέρει την ηρεμία και την συγκέντρωση που έλειπε. Αυτό που έκανε, ήταν να αλλάξει πλευρές στα δύο του πλάγια μπακ, τους Σάκιτς και Σούντγκρεν.

Του λείπει ακόμα η αποτελεσματικότητα 

Αυτό που έλειψε από τον Άρη για ακόμα μια φορά, η άν θέλετε από την αρχή των υποχρεώσεών του, ήταν η αποτελεσματικότητα. Στο πρώτο μέρος, είχε στην εστία του αντιπάλου 3 τελικές προσπάθειες, 41 επιθέσεις στο σύνολο έναντι 42 του Ολυμπιακού, ενώ δημιούργησε και 19 επικίνδυνες καταστάσεις. Το αποτέλεσμα όμως, ήταν δυσανάλογο της εικόνας που παρουσίασε στον αγωνστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός, είχε μια τελική παραπάνω (4) όμως κατάφερε να πετύχει 2 τέρματα, και αυτό γιατί στο ρόστερ του υπάρχουν δύο φορ τα οποία...σκοράρουν. Ο Ελ Αραμπί πετυχαίνει γκολ ανά 2.6 τελικές ενώ ο Χασάν ανά 3.1. 


Σε μια πρώτη ανάγνωση, ο Άρης έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί δίοτι πέτυχε το εκτός έδρας γκολ που τον κρατάζει ζωντανό στο παιχνίδι της πρόκρισης. Σε μια δεύτερη ανάγνωση όμως, ο Ολυμπιακός μέχρι την ρεβάνς, θα έχει αφήσει πίσω του δύσκολο 10ημερο που βρίσκει μπροστά του, και θα μπορεί να παραταχθεί στο «Βικελίδης» με...όλα του τα όπλα. Ο Άρης, για να προκριθεί και να αποδείξει κυρίως στον εαυτό του και έπειτα σε όλους τους άλλους ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω φέτος από την άσημη 2η θέση, θα πρέπει να υπερβεί τον εαυτό του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.