Άρης: Η «απελευθέρωση» του Νταρίντα

Γιώργος Στράντζαλης14 Νοεμβρίου 2023

Η επιλογή τριάδας στον άξονα έχει εξελιχθεί σε… διαχρονικό πρόβλημα για τον Άκη Μάντζιο ο οποίος μέσα από τις συνεχόμενες αλλαγές προσώπων προσπαθεί να βρει χημεία και την κατάλληλη ισορροπία πίσω από τον Λορέν Μορόν. 

Μετά τον αγώνα του Άρη με τον Ατρόμητο είχε ερωτηθεί για το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του Βλάντιμιρ Νταρίντα στη θέση του επιτελικού μέσου, χωρίς να δώσει όμως την αίσθηση ότι μία εβδομάδα μετά θα του έδινε αυτόν τον ρόλο. Στο Πανθεσσαλικό για πρώτη φορά ο Τσέχος προωθήθηκε και έπαιξε ως «10άρι», με τον Πάρντο να γίνεται ο παρτενέρ του Βερστράτε στη μεσαία γραμμή.

Αν και στην πραγματικότητα υπήρχαν διαστήματα που ο Ισπανός με τον Τσέχο εναλλάσσονταν, ο Νταρίντα ήταν εκείνος που είχε περισσότερο ενεργό ρόλο στην προώθηση του παιχνιδιού και στην τροφοδότηση του Μορόν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μειωμένη συμμετοχή του ανασταλτικά, αλλά στο επιθετικό κομμάτι ήταν ενεργός. Πέρασε 11 πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και είχε μόλις δύο επαφές στην αντίπαλη περιοχή, προϊόν της δυσκολίας του συνόλου να πατήσει την αντίπαλη περιοχή, ειδικά από τον άξονα. 

Χαρακτηριστικό των ελλείψεων που έχει το ρόστερ ή ακόμα ότι παίκτες και που κλήθηκαν να παίξουν πίσω από τον Μορόν δεν ανταποκρίθηκαν, είναι ότι ο 32χρονος Τσέχος είναι ίσως ο μοναδικός που έχει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της θέσης, όπως για παράδειγμα την κάθετη πάσα, την εκτέλεση από μακρινή απόσταση, την αξιοποίηση χώρων αλλά και την έγκαιρη ανάγνωση της τοποθέτησης του αντιπάλου. 

Στοιχεία που ο Μάντζιος προσπαθεί να αξιοποιήσει μέσα από τη συμμετοχή του Νταρίντα σε πιο ελεύθερο ρόλο, παράλληλα με τη διάρκεια και τη σταθερότητα που χρειάζεται να αποκτήσει ο 32χρονος ώστε να εξελιχθεί και πάλι σε σημείο αναφοράς του Αρη. 

Προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί σίγουρα να λειτουργήσει το πρώτο φετινό γκολ του στο Πρωτάθλημα, αυτό που βρήκε στο Βόλο, καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε με αρκετή δόση ανακούφισης… «το έψαχνα καιρό και επιτέλους το βρήκα». Σε κάθε περίπτωση βέβαια ο Νταρίντα θα χρειαστεί και παραπάνω στηρίγματα από τους υπόλοιπους μέσους ώστε να λειτουργήσει πιο άνετα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.