Άρης: Η απελευθέρωση του Μανού Γκαρθία στο 4-2-3-1

Μάνος Χατζάκης01 Απριλίου 2024

Το πείραμα του Άκη Μάντζιου με την επιλογή του 4-4-2 στο πρώτο ημίχρονο, εκ του αποτελέσματος (του ημιχρόνου), δεν πέτυχε από τη στιγμή που στο αρχικό σχήμα, κόντρα στη Λαμία, επιλέχθηκε ο Μανού Γκαρθία.

Ο προπονητής του Άρη το... δοκίμασε με χαμηλό κόστος, στο κατάλληλο όμως παιχνίδι, παρά το γεγονός πως η Λαμία δημιούργησε πιο κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο.

Η παρουσία όμως του Γκαρθία στο 4-4-2 τον «εξαφάνισε» από τον αγωνιστικό χώρο κι αυτό ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο.

Ο Ισπανός χαφ είναι παίκτης... ορισμός του 4-2-3-1 και με αυτή τη λογική ήρθε στον Άρη, καθώς εκείνοι που τον επέλεξαν, γνώριζαν τι μπορεί να κάνει και υπό ποιες συνθήκες.

Ο Γκαρθία είναι ο πλέι μέικερ και στην καριέρα του έμαθε να παίζει σε συγκεκριμένο σχηματισμό κι αυτός δεν είναι το 4-4-2.

Χρειάστηκε, απλώς, η αλλαγή από τον Μάντζιο, ο οποίος στο δεύτερο 45λεπτο το γύρισε στο συνηθισμένο του «σύστημα» και κάπως έτσι αποκαταστάθηκε η τάξη με το ανέβασμα της απόδοσης και του Μανού, αλλά και των υπολοίπων.

Ο Άρης πήρε μπρος, έβγαλε φάσεις, ήταν αποτελεσματικός και κάπως έτσι ήρθε -φυσιολογικά- το 3-1 επί της ομάδας του Λεωνίδα Βόκολου.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.