Άρης: Η αντιμετώπιση της ήττας σαν... νίκη

Μάνος Χατζάκης05 Ιανουαρίου 2021

Mπορεί να ήταν φορτωμένη με κρούσματα covid-19, ωστόσο το (επιδημιολογικό) φορτίο αποδείχθηκε ελαφρύ για τη Λαμία, αν και αουτσάιντερ της αναμέτρησης κόντρα στον Αρη και... βαρύτερο για τους “κιτρινόμαυρους”.

Το σύνολο του Μάντζιου δεν υποτίμησε το αντίστοιχο του Μιχάλη Γρηγορίου, ο οποίος επικράτησε -κατά κράτος- του συναδέλφου του, όσο κι αν φαίνεται το αντίθετο.

Οι Θεσσαλονικείς, καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μετά την επιστροφή από τη χριστουγεννιάτικη άδεια, δεν κατάφεραν να σκιαγραφήσουν τον τρόπο παιχνιδιού των Φθιωτών. Η πληροφόρηση ήταν ελάχιστη και, επί της ουσίας, βάδιζαν στο άγνωστο. Ο Αρης “κατέβηκε” χωρίς να ξέρει με ποιον έχει να παίξει και τούτο φάνηκε νωρίς.

Ο Θεός του Πολέμου έχασε με το “καλησπέρα” το κοντρόλ της αναμέτρησης και στο πρώτο 20λεπτο, όταν και το σκορ ήταν ήδη στο 2-0, δεν υπήρχε πουθενά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αραμπούλι έβρισκε χώρο, έβρισκε και τρόπο, για να κάνει από τα καλύτερα παιχνίδια της ποδοσφαιρικής του ύπαρξης. Αρα, μέχρι εκείνο το σημείο, οι δικαιολογίες είναι σχετικές.

Προφανώς και οι “κιτρινόμαυροι” δεν βρίσκονταν σε θέση να βάλουν την μπάλα κάτω, λόγω του κάκιστου τερέν, προφανώς και αποσυντονίστηκαν από τα αναπάντητα γκολ του Γεωργιανού, προφανώς και δεν πήραν βοήθειες από συγκεκριμένες μονάδες, οι οποίες ίσως περίμεναν κάτι άλλο από ό,τι συνάντησαν στην πράξη. Στη Λαμία, όμως, είδαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο σε συνθήκες κακοκαιρίας και έντασης.

Ο,τι ακολούθησε ήταν απόρροια της έλλειψης καθαρού μυαλού και σωστού προσανατολισμού.

Ηττα, δηλαδή, με όλη τη σημασία της λέξης.

Ωστόσο, ο Αρης απώλεσε μόλις τρεις βαθμούς συν τον Σούνγκρεν, αλλά με υπαιτιότητα του Σουηδού. Αντιθέτως, καταλάβε πολλά περισσότερα σχετικά με το κοντινό μέλλον, το οποίο θα είναι φουλ σε υποχρεώσεις, όπερ σημαίνει ότι πρέπει να είναι πιο υποψιασμένος, πριν τη σέντρα.

Η ουραγός -και χωρίς μέχρι τη Δευτέρα νίκη- Λαμία κέρδισε τον δεύτερο Αρη, ο οποίος είχε μία ήττα σε 12 παιχνίδια και, η επί μέρους ματιά, λέει ότι κλώτσησε την ευκαιρία να ξεφύγει περισσότερο από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Τι περιμένουμε από προπονητή και ποδοσφαιριστές;

Από τη στιγμή που διατήρησαν τη συνοχή, τη σταθερή ψυχολογία και το μυαλό έμεινε στο κεφάλι, μετά από τις “μαζεμένες” νίκες στον Α' γύρο, ομοίως να πράξουν και έπειτα από μία “στραβή”.

Ούτε πανικός, ούτε αφορισμοί και -κυρίως- αντανακλαστικά, τα οποία παραπέμπουν σε ομάδα επιπέδου, η οποία δεν κάνει πρωταθλητισμό α λα καρτ.

Υ.Γ: Από εδώ και στο εξής, το Πρωτάθλημα εισέρχεται σε διαφορετική φάση, επομένως τέτοιου ύφους πονηρά παιχνίδια ίσως εξελιχθούν σε ρουτίνα.

Υ.Γ.2: Ο Σκουλάς δεν διαμόρφωσε αποτέλεσμα, μοίρασε όμως εύκολα πέντε κίτρινες, κι αυτό είναι δείγμα ότι η Super League 1 αποκτά -πλέον- ενδιαφέρον, γιατί οι συσχετισμοί στα χαμηλά ίσως επηρεάσουν και τα... ψηλά. Και οι διαιτητές θα έχουν ρόλο στο σενάριο.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.