Άρης: Η «αμερικανιά» επί του Ολυμπιακού με τα δύο γκολ του Τζόνσον

Μάνος Χατζάκης24 Απριλίου 2024

Άρης-Ολυμπιακός απόψε στο «Κλ. Βικελίδης» με το ενδιαφέρον στην αναμέτρηση να είναι μονόπλευρο και παράλληλα... πολύπλευρο, καθώς οι ομάδες που διεκδικούν το Πρωτάθλημα θα έχουν το... αυτί τους στο Χαριλάου. 

Το Metrosport.gr θυμάται μία από τις μεγάλες νίκες των «κιτρινόμαυρων» επί των Πειραιωτών, 14 χρόνια πριν, η οποία είναι η πιο «αμερικάνικη» στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, και μόλις τέσσερις ημέρες μετά τον χαμένο τελικό του ΟΑΚΑ, ο οποίος είχε λάβει χώρα σαν σήμερα.

Στις 28 Απριλίου του 2010, ο Άρης του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, υποδεχόταν τον Ολυμπιακό στην 1η αγωνιστική των play off. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Αμερικανός φορ, Έντι Τζόνσον, ο οποίος είχε έρθει (από τη Φούλαμ) μαζί με τον έτερο συμπατριώτη του Φρέντι Αντού.


Οι δυο τους συνεργάστηκαν στο πρώτο γκολ του Τζόνσον, σε μία κατάσταση που θύμιζε περισσότερο... μπάσκετ, καθώς δεν είναι και το πιο συνηθισμένο φαινόμενο (σίγουρα στην Ελλάδα) να αγωνίζονται Αμερικανοί ποδοσφαιριστές και, μάλιστα, στην ίδια ομάδα.


Ο Τζόνσον έκανε το 1-0, με σεντερφορίσια κεφαλιά το 1-0, στη λήξη του πρώτου 45λεπτου και στις καθυστερήσεις του ματς ολοκλήρωσε τη μεγάλη νίκη του Άρη.

Οι Θεσσαλονικείς είχα επικρατήσει εντός έδρας και στην κανονική διάρκεια επί των «ερυθρολεύκων», όπως μία σεζόν πριν, δηλαδή το 2008-2009.

Αξίζει να σημειωθεί πως, εκείνη την περίοδο, στον Ολυμπιακό έπαιζαν οι Ραούλ Μπράβο και Κώστας Μήτρογλου, οι οποίοι -αρκετά χρόνια μετά- φόρεσαν και τη φανέλα του Άρη.

Θυμηθείτε τα γκολ του Έντι Τζόνσον στο παρακάτω βίντεο:

Η ομάδα του Άρη, τη σεζόν 2009-2010 θεωρείται από τις πιο «αδικημένες» των τελευταίων ετών, από την άποψη της ποιότητας στο ρόστερ, στον πάγκο, η οποία όμως δεν κατάφερε να πετύχει κάτι μεγάλο, αν και διέθετε όλες τις προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.