Άρης: Η αγωνιστική διάρκεια και οι διορθωτικές κινήσεις

Βασίλης Μάστορας24 Νοεμβρίου 2020

Όλοι όσοι εκτιμούσαν ότι ο Άρης δεν θα έχει αγωνιστική διάρκεια, τέτοια που να τον κρατήσει στην κορυφή αρκετό καιρό, μετά τον αγώνα του Αγρινίου θα πρέπει να έχουν αναθεωρήσει την άποψη τους. Όσοι επιμένουν, απλώς βάζουν το επόμενο στοίχημα το οποίο ίσως και πάλι να το χάσουν.


Η νίκη του Άρη στο Αγρίνιο δεν είχε μόνο το βαθμολογικό κέρδος για την ομάδα του Άκη Μάντζιου. Συγχρόνως βοήθησε τον κόουτς να κάνει νέες διαπιστώσεις για την αγωνιστική συμπεριφορά κάποιων ποδοσφαιριστών.

Όλα τα στατιστικά συμφωνούν ότι έχει εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργία και καλή συμπεριφορά κίπερ. Αυτό φάνηκε και στον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Ο Άρης μπορεί μετά το 20ο λεπτό, να έχασε τον βηματισμό του επιθετικά, αλλά έδειξε ποιότητα και ρεαλισμό στην μεσοαμυντική του λειτουργία. Με σταθερή αξία των Τζέγκο, που δίνει λύσεις ακόμη κι όταν… χάνεται ο Ματίγια, με καλή λειτουργία Μπεναλουάν-Ροζ και με βαθμό πάνω από τη βάση τω δύο ακραίων μπακ Σούντγκρεν και Σάκιτς, ο Άρης στηρίζει πολλά στην μεσοαμυντική του λειτουργία. Υπήρχαν αδύναμοι κρίκοι στον αγώνα του Αγρινίου; Ναι, είναι η απάντηση. Ο Σίλβα που έδειξε ότι έχει ταλέντο, αλλά του λείπει η ολοκληρωμένη προσπάθεια. Έχει ταχύτητα, καλό χειρισμό της μπάλας, αλλά δεν αξιοποιεί στο τέλος αυτό που δημιουργεί λόγω του ταλέντου του. Ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που η απόδοση του στον αγώνα του Αγρινίου, μετά το 20ο ήταν κατώτερη σε σχέση μ’ αυτά που μπορούσε λόγω του ταλέντου, είναι ο Ματέο Γκαρσία. Η επιλογή του Μάντζιου να τον βάζει πίσω από τον φορ ίσως να μην είναι η καλύτερη. Ο Αργεντίνος θέλει χώρο για να αξιοποιεί την ικανότητα του ένας μ’ έναν, οπότε στα πλάγια, όπου είναι η φυσική του θέση, ίσως αποδειχθεί πολυτιμότερος. Το σημαντικότερο; Θα πρέπει να πεισθεί να παίζει περισσότερο απλά. Ίσως από αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει ο Άκης Μάντζιος.

FOCUS

Έχω την άποψη ότι δεν υπάρχουν λέξεις προκειμένου να περιγράψει κάποιος το μέγεθος της ανθρωπιστικής πράξης των εθελοντριών νοσοκόμων που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στον πόλεμο κατά του covid-19. Ένα απλό «εύγε» είναι μικρό για αυτή την πράξη γενναιότητας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.