Άρης: Η αφλογιστία και οι επιθετικοί του που... απέτυχαν

Metrosport Team30 Ιανουαρίου 2022

Έναν εξαιρετικά οδυνηρό αποκλεισμό βίωσε στο πετσί του ο Άρης την Τετάρτη (26/1) από τη Λαμία, έπειτα από ένα... θρίλερ το οποίο κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο της παράτασης.

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Περτσινίδης

Όλο το παιχνίδι ήταν ένα «ρόλερ κόστερ» συναισθημάτων, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν την πρωτοβουλία και τις φάσεις, να χάνει πέναλτι με τον Καμαρά, με τη Λαμία να ανοίγει το σκορ στο 117' και ενώ θα μπορούσε στο 120' ο Άρης να ισοφαρίσει και να πάρει την πρόκριση, ο Γκάμα νικήθηκε από τον Σαράνοφ από τα έντεκα μέτρα. Φυσικά, αυτό αποτυπώνει πλήρως τη φετινή εικόνα της ομάδας και το βασικότερο πρόβλημά της, το γκολ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι κιτρινόμαυροι μετρούν 5 παιχνίδια εντός του 2022 (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) έχοντας 0 γκολ ενεργητικό. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Άρης σε περίπου 500 λεπτά αγώνα, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα ούτε μια φορά.

Αν κάνουμε την «σούμα», θα δούμε πως ο Άρης σε αυτά τα 5 ματς κατάφερε να πραγματοποιήσει 39 τελικές προσπάθειες, από τις οποίες μονάχα οι 17 πήγαν στον στόχο, αριθμός όχι άσχημος, αλλά απ' ότι φαίνεται ούτε αρκετός, προκειμένου οι κιτρινόμαυροι να καταφέρουν να βρουν το δρόμο προς το γκολ.

Εξάλλου, αν δούμε συνολικά τα τέρματα του Άρη φέτος, παρατηρούμε πως έχει πετύχει μόλις 17 στο πρωτάθλημα, επίδοση από τις χειρότερες στην κατηγορία και φυσικά η χειρότερη της πρώτης δεκάδας! Οι μόνες ομάδες με λιγότερα γκολ, είναι η Λαμία (15), ο Ατρόμητος (15), ο Ιωνικός (14) και ο Απόλλων Σμύρνης (7).

Οι επιθετικοί που... απέτυχαν

Από το 2018 και μετά, δηλαδή από τη χρονιά που ο Άρης ανέβηκε ξανά στην πρώτη κατηγορία, έφερε αρκετούς επιθετικούς στη Θεσσαλονίκη, με την ελπίδα κάθε φορά πως θα μπορεί να βρει στο πρόσωπό τους έναν φορ που θα μπορεί να βασιστεί πάνω του και να αποτελεί η αιχμή του δόρατος, το σημείο αναφοράς στην γραμμή κρούσης.

Την πρώτη σεζόν, στον Άρη ήρθε ο Χαμζά Γιουνές, ενώ στο ρόστερ υπήρχε και ο Διαμαντόπουλος. Ο Τυνήσιος παρέμεινε κάτοικος Θεσσαλονίκης για μια σεζόν, μετρώντας 29 συμμετοχές και 9 γκολ.

Την επόμενη, ο Άρης έκανε το «κόλπο γκρόσο» φέρνοντας τον Μπράουν Ιντέγε για να ηγηθεί της κιτρινόμαυρης επίθεσης. Και αυτός παρέμεινε εξίσου για έναν χρόνο, αλλά αυτά που όλοι περίμεναν, σε σχέση με όσα επέδωσε, δεν είχαν καμία απολύτως σχέση. Ο Νιγηριανός μέτρησε 31 εμφανίσεις και 10 γκολ. Παράλληλα, ο Άρης τον χειμώνα αποκτάει ως δανεικό τον Φιορίν Ντουρμισάι, ως μια έξτρα λύση στην επίθεση, με τον Αλβανό να μην καταφέρνει να πετύχει ούτε ένα γκολ.

Πέρσι ο Άρης αποφάσισε να φέρει ακόμη ένα «βαρύ» όνομα, τον Κώστα Μήτρογλου, ωστόσο όπως φάνηκε το βάρος αυτό τον... τράβηξε προς τα κάτω, με αποτέλεσμα η εικόνα του να είναι απογοητευτική, έχοντας 11 συμμετοχές και μόλις 2 γκολ. Να σημειωθεί πως η ομάδα ακόμη ψάχνει λύση να τον... αποδεσμεύσει. Πέραν του Μήτρογλου, στο ρόστερ προστέθηκαν και οι Μάνος-Λόπεθ. Ο πρώτος σε 58 ματς έχει σκοράρει 9 φορές, ενώ ο Ισπανός μετράει 26 με... 1 γκολ.

Και φτάσαμε στο σήμερα, που ο Άρης βρίσκεται και πάλι σε αναζήτηση φορ και φαίνεται πως καταλήγει στον Ζοάο Κλάους της Χόφενχαϊμ. Το καλοκαίρι αποκτήθηκε ο Καμαρά από τη Φούλαμ, αλλά ο Μαυριτανός επιθετικός δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει σε ρόλο κλασικού φορ, καθώς απ' ότι φάνηκε η φυσική του θέση είναι περισσότερο περιφερειακή, πίσω από τον «φουνταριστό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.