Άρης: Η 5η θέση, οι τρεις προπονητές, ο Πάλμα και οι 28 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν

Metrosport Team07 Ιουνίου 2023

Την ανασκόπηση του Άρη στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε έκανε η Super League μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της. Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά της σημεία είναι οι 28 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν συνολικά, οι 100 συμμετοχές του Ματέο Γκαρσία και ότι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Λουίς Πάλμα, πέτυχε γκολ με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους, ακόμη και με εκτέλεση κόρνερ.

Αναλυτικά: Ο Άρης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τρεις νίκες στα πρώτα πέντε παιχνίδια του, ακριβώς όπως είχε κάνει και την προηγούμενη σεζόν.

Η πρώτη ήττα της σεζόν, την 2η αγωνιστική στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό με 3-1 οδήγησε σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, όπως είχε συμβεί παραδόξως και την προηγούμενη σεζόν πριν από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ.

Ένα σερί έξι αγώνων χωρίς ήττα στη συνέχεια τον διατήρησαν σε όλη την πορεία του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League στην τροχιά των Stoiximan Playoffs και παρά τις διαδοχικές ήττες προς το τέλος του πρωταθλήματος παρέμεινε στη θέση του και εξουδετέρωσε την απειλή του Βόλου για την πέμπτη θέση με τη νίκη του με 3-0 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Το ξεκίνημα στα Stoiximan Playoffs δεν ήταν το ιδανικό, με τρεις ήττες αλλά όπως και πέρσι έκανε την πρώτη του νίκη μακριά από την έδρα του. Κατέκτησε άνετα την 5η θέση, για τρίτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ το 2020-21 και το 2021-22 βρισκόταν στην 3η θέση.

ΘΕΣΗ: 5η

ΝΙΚΕΣ: 15

ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 6

ΗΤΤΕΣ: 15

ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 55

ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 41

ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: ΑΡΗΣ – ΛΑΜΙΑ 5-0

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Χέρμαν Μπούργος κάθισε στον πάγκο της ομάδας για δύο αγωνιστικές αυτή τη σεζόν και η πορεία του στον Άρη, η οποία είχε ξεκινήσει στις 23 Φεβρουαρίου 2022 ολοκληρώθηκε έπειτα από συνολικά 15 αναμετρήσεις (9-2-4).

Ο Απόστολος Τερζής κλήθηκε ως “υπηρεσιακή” λύση για δύο αναμετρήσεις και έπειτα από το Άρης – ΠΑΟΚ 0-0 και το Αστέρας Τρίπολης – Άρης 0-2, έδωσε τη θέση του στον Άγγλο, Άλαν Πάρντιου.

Η ήττα από τον Ιωνικό στη Νίκαια, με 1-0, έφερε το διαζύγιο και τον Απόστολο Τερζή πλέον ως μόνιμη λύση. Ο Πάρντιου εγκατέλειψε την Ελλάδα έπειτα από 17 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα (7-3-7) και ο Τερζής από εκείνο το σημείο και πέρα έκλεισε τη χρονιά με 6 νίκες – 2 ισοπαλίες – 7 ήττες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ο Άρης αυτή τη σεζόν χρησιμοποίησε 28 ποδοσφαιριστές και κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπου έχει από 27 έως 29 παίκτες που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα την τελευταία πενταετία.

Η βάση του ήταν οι ξένοι ποδοσφαιριστές και μάλιστα δεν υπήρξε σε θέση βασικού κανένας Έλληνας μέχρι και την 26η αγωνιστική, όταν κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μάριος Σιαμπάνης.

Οι Ματέο Γκαρσία και Χουάν Ιτούρμπε ήταν οι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στα περισσότερα φετινά παιχνίδια, με 33 παρουσίες. Ο Χουλιάν Κουέστα έκανε τα περισσότερα παιχνίδια ως βασικός (31) και ακολούθησε ο Φαμπιάνο Λέισμαν (31).

ΤΕΡΜΑΤΑ

Οι 17 από τους 28 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο φετινό πρωτάθλημα με τον Άρη σημείωσαν τέρμα και πρώτος στην λίστα ήταν ο Λουίς Πάλμα με 11 συνολικά γκολ.

Μετά από δύο χρονιές που ο πρώτος σκόρερ του Άρη είχε μονοψήφιο αριθμό τερμάτων, ο 23χρονος επιθετικός κατάφερε να σκοράρει με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους και πιο εντυπωσιακό από αυτούς, με την εκτέλεση κόρνερ.

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Ο Λουίς Πάλμα σημείωσε χατ τρικ στην αναμέτρηση του Άρη με τη Λαμία και αυτό ήταν το 25ο στην ιστορία της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην Super League/ Α’ Εθνική.

Το προηγούμενο που είχε σημειωθεί ήταν στις 14 Μαρτίου 2013, όταν στην αναμέτρηση Άρης – Αστέρας Τρίπολης 5-1 είχε σημειώσει τρία γκολ ο Ανδρέας Τάτος. Το πρώτο χατ τρικ στην ιστορία του Άρη έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου 1964, όταν ο Στέφανος Δεμίρης βρήκε τρεις φορές δίχτυα στο Πανιώνιος – Άρης 4-3.

Ο Λουίς Πάλμα σκόραρε από το σημείο του κόρνερ στην αναμέτρηση των Stoiximan Playoffs με τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη και με αυτό τον τρόπο έγινε ο 65ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Super League/Α’ Εθνικής που το καταφέρνει και ο τέταρτος για τον Άρη. Στη λίστα υπάρχουν ακόμη τα ονόματα του Μουφίτ Καλλιοντζή, του Μανώλη Κεραμιδά και του Νίκολα Νίκιτς για τον Άρη.

Ο Πάλμα που είχε σκοράρει στο ελληνικό πρωτάθλημα με σουτ – κεφαλιά – πέναλτι – φάουλ, μπήκε σε μια λίστα με μόλις 23 ποδοσφαιριστές που έχουν βρει δίχτυα με κάθε τρόπο.

Ο Ματέο Γκαρσία έφτασε μέσα στη χρονιά τις 100 συμμετοχές με τον Άρη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.