Άρης: H τακτική καθορίζει τα πρόσωπα του ντέρμπι

Μάνος Χατζάκης04 Μαρτίου 2021

Το γκολ, που θα του δώσει την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου, θα επιδιώξει απόψε το βράδυ ο Αρηςκόντρα στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το υπέρ τους 2-1 από το πρώτο παιχνίδι και θεωρείται σίγουρο ότι θα κυνηγήσουν το γκολ, για να περιπλέξουν την κατάσταση.

Ο Άρης θα κάνει το παν, για να μην παραβιαστεί η εστία του Κουέστα, άρα η άμυνα παραμένει από βασικά ζητούμενα. Πολλά θα κριθούν από τις επιλογές του Άκη Μάντζιου στην επίθεση. Αν δηλαδή τα πρόσωπα, που επιλέξει θα έχουν ως γνώμονα το πρεσάρισμα ψηλά, όπως και τη λογική της κόντρα επίθεσης.

Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», έχει κλειδώσει τις περισσότερες επιλογές στην ενδεκάδα, αλλά όχι το σύνολο αυτών. Πρακτικά, από τη μέση και μπροστά, ο 51χρονος τεχνικός ξέρει ποιους θα εμπιστευτεί. Σάσα και Τζέγκο θα είναι οι αμυντικοί μέσοι και μπροστά τους θα παίξει, εκτός απροόπτου, ο Μαντσίνι αντί του Μπερτόγλιο. Στα δεξιά της επίθεσης θα βρεθεί ο Σίλβα και αριστερά ο Γκάμα, ενώ στην κορυφή όλα είναι ανοιχτά. Μάνος ή Μήτρογλου;

Ο πρώτος εξυπηρετεί καλύτερα το πλάνο, που περιγράψαμε παραπάνω. Είναι γρήγορος, έχει αντοχές στα μαρκαρίσματα και μπορεί να παίξει στην κόντρα. Από την άλλη, ο «Μητρο-γκόλ» έχει τις δικές του ελπίδες να ξεκινήσει, αν και σε αυτή την περίπτωση, οι Θεσσαλονικείς θα αλλάξουν τακτική.

Ο Μήτρογλου είναι καθαρά παίκτης περιοχής, κάτι που συνεπάγεται ότι οι πλάγιοι χαφ πρέπει και να τρέξουν περισσότερο και να μαρκάρουν περισσότερο, ανοίγοντας παράλληλα χώρους στον έμπειρο φορ.

Ο Μάντζιος, όμως, θεωρεί ότι η εμπειρία και το κίνητρο του «Μητρο-γκόλ» θα παίξουν ρόλο, ώστε να απασχολήσει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Πειραιωτών. Οπως είπαμε, ο Αρης χρειάζεται γκολ, απέναντι σε άμυνα, η οποία παρουσιάζει αστάθεια κι αυτό είναι υπέρ των γηπεδούχων.

Οσον αφορά την άμυνα, τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Ο Κουέστα θα υπερασπιστεί την εστία του Αρη, ο Σάκιτς με τον Σούντγκρεν διεκδικούν θέση στα δεξιά, ενώ ο Γκάνεα μοιάζει σίγουρος στο αριστερό άκρο. Σίγουρος είναι και ο Ροζ στο κέντρο της άμυνας έχοντας ως παρτενέρ τον Δεληζήση, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Στην προπόνηση της Τετάρτης, ο 51χρονος τεχνικός ανακάτεψε πρόσωπα, έκανε πολλές δοκιμές και πλέον απομένουν λίγες ώρες για τις τελικές αποφάσεις.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.