Άρης: Γυμνός στις φήμες, σκουριασμένο μέταλλο

Μάνος Χατζάκης05 Μαΐου 2021

Στραβή χωρίς δικαιολογίες. Ο πιο πλήρης Άρης -από την έναρξη σχεδόν του Πρωταθλήματος- κατάφερε να... παραχωρήσει ισοπαλία στον αδιάφορο -βαθμολογικά- Ολυμπιακό, ο οποίος ήρθε ελλιπής, αλλά έκανε τη ζημιά.

Καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, οι “κιτρινόμαυροι” προετοιμάζονταν υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Μετρούσαν επιστροφές, η πίστη στους εαυτούς τους είχε επιστρέψει και το μόνο που έπρεπε να κάνουν είναι τη ζωή τους... ευκολότερη. Πώς;

Με νίκη -σε ευρωπαϊκό φόντο- επί του Ολυμπιακού, ο οποίος -θεωρητικά πάντα- ήταν... αδιάφορος.

Η -υποτιθέμενη- αδιαφορία εξελίχθηκε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Κάτι ο... άχαστος άσσος, του οποίου η απόδοση κατρακυλούσε στις στοιχηματικές, κάτι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που μετέφερε την εντύπωση ότι το ματς είναι... τελειωμένο, ε, δεν θέλει και πολύ, για να χαθεί η ομάδα στην παραφιλολογία.

Ποιος φταίει; Οσοι μιλούσαν ανεξέλεγκτα και όσοι δεν προστάτευσαν τα αποδυτήρια από τις φωνές, που ακούγονταν... βαθειά. Μια, δυο, τρεις... ο μαζοχισμός αυτού του επιπέδου, επιστρέφει μπούμερανγκ στην ίδια την ομάδα. Το “κακό” παράγινε με τις φήμες και τις υπόλοιπες αστειότητες, οι οποίες περνούν στο εσωτερικό, το οποίο μοιάζει απροστάτευτο και χωρίς σοβαρά στεγανά. Και η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Λείπουν οι άνθρωποι, οι οποίοι θα απλώσουν την απαραίτητη ομπρέλα, ή τουλάχιστον απουσιάζει η στιβαρή προσωπικότητα, η οποία χρειάζεται στον συγκεκριμένο ρόλο.

Ο Αρης έχασε κι άλλη ευκαιρία να “τελειώσει” την υπόθεση της ευρωπαϊκής εξόδου, όπως το έπραξε και κόντρα στον ΠΑΟΚ και στον Αστέρα Τρίπολης. Τσουβάλια χαμένων ευκαιριών και -άνευ λόγου- παράταση στην αγωνία.

Πριν ρίξουμε τα βέλη σε “εύκολα” θύματα, είτε λέγονται Κουέστα, είτε Ροζ, είτε Γκάμα, ας αναλογιστεί η τεχνική ηγεσία -και οι συν αυτή- ποιοι είναι οι λόγοι, που ο Αρης χάνει το μέταλλο, που τον έφερε σε θέση πρωταγωνιστή, στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν.

Οι “κιτρινόμαυροι” ελάχιστα θυμίζουν, στα play off, το σύνολο που ήξερε τι ζητά στο γήπεδο και πώς να το αποκτήσει.

Τρία ματς έμειναν, το ένα πιο κρίσιμο από το άλλο.

Και πάλι, από τον Αρη εξαρτάται πώς θα γραφτεί ο επίλογος στη φετινή ιστορία.

Φιλικά δεν υπήρξαν και δεν θα υπάρξουν και -σε κάθε ευκαιρία- αποδεικνύεται ότι κανείς δεν χαρίζει τίποτα.

Αντε, να τελειώνουμε με αυτή την καραμέλα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.