Άρης: Γίνεται πιο «συμπαγής»

Γιώργος Στράντζαλης20 Οκτωβρίου 2022

Ο Αλαν Πάρντιου δεν έχει δείξει ακόμη το σχέδιό του για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, κρίνοντας όμως από τα λεγόμενα του, είναι προφανές ότι ο Γιάκουμπ Μπράμπετς θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα καθώς ο Βρετανός τεχνικός εκτιμά ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μετατροπής της ομάδας σε συμπαγές σύνολο.

Αντικειμενικά, ο 61χρονος τεχνικός χρειάστηκε να διαχειριστεί καταστάσεις τις οποίες δεν θα μπορούσε να φανταστεί στην έναρξη της συνεργασίας του με τον Αρη. Ερχόμενος στη Θεσσαλονίκη, γνώριζε το αμυντικό πρόβλημα της ομάδας και την αδυναμία στον άξονα της μεσαίας γραμμής, στην πραγματικότητα το επισήμανε ο ίδιος και πριν καλά-καλά μάθει τα ονόματα των ποδοσφαιριστών είδε να βγαίνουν από τη μηχανή δύο βασικά γρανάζια. Η απουσία του Γιάκουμπ Μπράμπετς φάνηκε από τα… πρώτα δευτερόλεπτα καθώς κανείς εκ των υπολοίπων κεντρικών αμυντικών δεν μπορεί να προσδώσει τα στοιχεία που έδινε ο ίδιος στο παιχνίδι της ομάδας. 

Από τη δυναμική αντίδραση στις μονομαχίες έως το γεγονός ότι συνήθιζε να ανεβαίνει στο κέντρο για να κόψει την πρώτη μπάλα του αντιπάλου. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό δεν ήταν απαραίτητο λόγω της παρουσίας του Σέικ Ντουκουρέ αλλά ο Βρετανός έχασε και τον Ιβοριανό μόλις την 3η μέρα του στη Θεσσαλονίκη. Καθώς μάθαινε την ομάδα και τα χαρακτηριστικά των παικτών, στάθηκε στην αξία της άμεσης ενσωμάτωσης του Πίτερ Ετέμπο. Η εκτίμησή του για το ποιόν του Νιγηριανού μέσου αποδείχθηκε και μετά τον αγώνα με τον Ιωνικό καθώς πέραν των όσων είπε, φώναξε ότι… «θα τον αγαπήσετε τον Πίτερ».

Με τον Ετέμπο να έχει ένα παιχνίδι στην πλάτη του, προσθέτοντας και μια εβδομάδα προπονήσεων, ο Πάρντιου νιώθει πλέον περισσότερο ασφαλής ως προς το σχέδιο της παρουσίασης μιας πιο συμπαγούς ομάδας. Αυτό το αίσθημα του καλλιέργησε ο 27χρονος στο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Τώρα επιστρέφει στο πλάνο του και ο Γιάκουμπ Μπράμπετς γεγονός το οποίο ενισχύει την άποψή του περί δημιουργίας προϋποθέσεις ούτως ώστε να παρουσιαστεί ο Αρης πιο συμπαγής στα επόμενα παιχνίδια, με αφετηρία τον αγώνα στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό. Αντιλαμβάνεται ότι αυτό το παιχνίδι στοιχειοθετεί ισχυρό τεστ για όλους καθώς επίσης και ότι η ομάδα του δεν πρέπει να φύγει με άδεια χέρια από το γήπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.