Άρης: Φτιάχνουν τα άκρα

Γιώργος Στράντζαλης16 Ιανουαρίου 2024

Ένα από τα (πολλά) προβλήματα που αντιμετώπισε στο προηγούμενο διάστημα ο Αρης ήταν η μικρή συνεισφορά και ο χαμηλός βαθμός σε επίπεδο δημιουργίας και εκτέλεσης στο επιθετικό τρίτο από τους παίκτες στα άκρα. Ενα πρόβλημα που σταδιακά όμως φαίνεται ότι λύνεται μέσα από την ουσιαστική ενσωμάτωση δύο κομβικών ποδοσφαιριστών στο πλάνο του Άκη Μάντζιου.

Κίκε Σαβέριο και Σάπι Σουλεϊμάνοφ δείχνουν αποφασισμένοι να “κουβαλήσουν” την ομάδα και να φτιάξουν επιτέλους παιχνίδι από τις πτέρυγες. Ειδικά η συμμετοχή του πρώτου στο παιχνίδι του Αρη μπορεί να χαρακτηριστεί κομβική γιατί επι της ουσίας με την παρουσία του έδωσε πνοή στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, η οποία μέχρι πρότινος ήταν η “αχίλλειος πτέρνα” της ομάδας.

Ο 24χρονος winger, που λογίζεται ως “μεταγραφή” χειμώνα για τον Αρη αφού μέχρι πριν από έναν μήνα δεν ήταν στο πλάνο λόγω του τραυματισμού του, σκόραρε και στους δύο τελευταίους αγώνες Πρωταθλήματος, κυρίως όμως μετέτρεψε μια ακίνδυνη πλευρά σε σημείο αναφοράς. Πέτυχε δύο πανέμορφα σε εκτέλεση γκολ, στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και προχθές στο Αγρίνιο, αλλά εκτός αυτού είναι πολύ επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας. Κόντρα στον ΠΑΟΚ είχε 22/29 πάσες, μία ασίστ, 6/10 κερδισμένες  μονομαχίες και ποσοστό επιτυχίας 50% στον τομέα των πετυχημένων ντριμπλών. 

Με τον Παναιτωλικό, πέρασε ως αλλαγή στο β’ ημίχρονο και μέσα σε 25’ πρόλαβε να βάλει τη σφραγίδα του με την υπέροχη εκτέλεση στη φάση του τρίτου γκολ. Συνολικά κατέγραψε τρεις προσπάθειες με σουτ στην εστία και παράλληλα είχε ακρίβεια στις πάσες του (6/8). Ο δε Σουλεϊμάνοφ έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς στην επίθεση του Αρη. Μετά τον αγώνα στην Τρίπολη, στο πρώτο από τα τρία σερί παιχνίδια στα οποία σκόραρε ο Καυκάσιος, είναι φανερό ότι έχει απελευθερωθεί το παιχνίδι του, λόγω της παρουσίας ικανών παικτών να δημιουργήσουν (βλ. Σαβέριο) με αποτέλεσμα να μην πέφτουν συνεχώς επάνω του 2-3 αντίπαλοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Σάπι να βρίσκει περισσότερους χώρους και να γίνεται πολύ πιο επικίνδυνος.

Αυτό λένε τουλάχιστον και οι αριθμοί με τα γκολ που σημείωσε στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό. Στα δύο τελευταία παιχνίδια ο 25χρονος έχει ποσοστό ακρίβειας 94.8% στις πάσες, δηλαδή 37/39 καθώς στον αγώνα του Αγρινίου δεν λάθεψε ούτε μια φορά (18/18). Κι αυτό το κατάφερε σε μόλις 30 αγωνιστικά λεπτά! Εξίσου σημαντικό και ενδεικτικό της βελτίωσης του Καυκάσιου είναι ότι εκτός από την συνεισφορά του στο επιθετικό κομμάτι, πλέον είναι και περισσότερο πειθαρχημένος αμυντικά.

Η “εμπλοκή” των δύο winger στο παιχνίδι του Αρη είναι σημαντική γιατί εκτός των άλλων μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αποσυμπίεση του Λορέν Μορόν ανοίγοντας τους διαδρόμους που αναζητεί σε κάθε ματς ο Ισπανός φορ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.