Αρης: Focus στην Αστάνα

Γιώργος Στράντζαλης23 Ιουνίου 2021

Αποστολή στα 3-5 Πηγάδια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Σε λιγότερο πλέον από ένα μήνα ο Αρης δίνει το πρώτο του επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι με αντίπαλο την Αστάνα και ο Άκης Μάντζιος άρχισε από τώρα να βάζει τους ποδοσφαιριστές του στο κλίμα της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Την πρώτη εικόνα εξάλλου την έχει, αφού το Πρωτάθλημα του Καζακστάν βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει γίνει το απαραίτητο scouting σε βασικά κομμάτια του παιχνιδιού της αντιπάλου.

Στη χθεσινή απογευματινή προπόνηση (σ.σ. το πρωί οι ποδοσφαιριστές είχαν ρεπό) οι Κιτρινόμαυροι έκαναν για πρώτη φορά focus στην Αστάνα, καθώς η ομάδα δούλεψε τακτικά “πάνω” στον αντίπαλο και δη, στο 4-3-3 που είναι ο “βασικό” σύστημά τους αλλά και στο 4-4-2 ως εναλλακτικό. 

Για την ακρίβεια έγιναν “μαθήματα” στο κομμάτι της επίθεσης και στον τρόπο πίεσης που θα πρέπει να ασκήσουν οι παίκτες ώστε να αποκτήσουν αυτοί τον έλεγχο της μπάλας. Το βασικό ζητούμενο ήταν η πίεση στην γραμμή άμυνας του αντιπάλου. Οι κατευθύνσεις που δόθηκαν ήταν συγκεκριμένες. Στους επιθετικούς για τις θέσεις που θα έχουν στο γήπεδο, τα στηρίγματα και οι σωστές αποστάσεις που πρέπει να διατηρούν ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πίεσης στους αμυντικούς σε χρόνο που θα τους αποτρέψουν να “χτίσουν” παιχνίδι από πίσω. Το λεγόμενο build up, το οποίο η Αστάνα παίζει συνεχώς και όταν πιέζονται προτιμούν τον άξονα με κάθετες πάσες. 

Για αρκετή ώρα στην προπόνηση ο Άκης Μάντζιος έκανε… ιδιαίτερα μαθήματα στο συγκεκριμένο κομμάτι, ενώ πολλές φορές επισημάνθηκε στους Κιτρινόμαυρους πόσο σημαντικό είναι να πηγαίνουν πρώτοι στη δεύτερη μπάλα. Εκεί όπου έκανε focus σε πρώτη φάση, λοιπόν, είναι ο τρόπος ανάπτυξης των Καζάκων όταν φτιάχνουν παιχνίδι από την άμυνα και το πώς ο Αρης θα μπορέσει να το “σπάσει”. 

Αυτή ήταν μόνο η αρχή, διότι στο πλάνο του τεχνικού τιμ είναι στο επόμενο χρονικό διάστημα να γίνει αντίστοιχη δουλειά και σε επιμέρους κομμάτι, όπως ο τρόπος που θα πρέπει να αμυνθεί ο Αρης όταν στην επίθεση θα βρίσκεται η Αστάνα, ακόμα και στο παιχνίδι που θα γίνει από τον άξονα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.