Άρης -«Φάκελος ανανεώσεις»: Τα 14 συμβόλαια που λήγουν, ποια «καίνε», οι δεύτερες σκέψεις

Γιώργος Στράντζαλης14 Νοεμβρίου 2021


Ανεξαρτήτως των αναγκών που υπάρχουν για την ενίσχυση του ρόστερ, ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και… CAS επιτρέποντος, στον Αρη έχουν θέσει ως προτεραιότητα τις συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το προσεχές καλοκαίρι. Δεν τα λες και λίγα, συνολικά 14 είναι στον αριθμό εκ των οποίων βέβαια είναι ζήτημα αν επεκταθούν πάνω από τα μισά.

Ο Αρης έδειξε τις προθέσεις του για να κρατήσει έναν βασικό κορμό παικτών μέσα από την επέκταση της συνεργασίας με τον Ντάνιελ Μαντσίνι έως το καλοκαίρι του 2024. Από τα υπόλοιπα 14 συμβόλαια που λήγουν, αυτή τη στιγμή στο φάκελο “ανανεώσεις” της διοίκησης βρίσκονται (τουλάχιστον) ακόμη τρεις παίκτες.

Εκείνα που έχουν μπει σε προτεραιότητα από τον Αρη είναι τα εξής συμβόλαια. Του Φακούντο Μπερτόγλιο, στον οποίο ήδη έχει κατατεθεί πρόταση για νέο 2ετές συμβόλαιο. Η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει γεφυρωθεί η οικονομική απόσταση που διαπιστώθηκε στις πρώτες επαφές. Οι διοικούντες θα πρέπει να συζητήσουν επί της ουσίας μαζί του και να μην αφήσουν σε εκκρεμότητα την υπόθεσή του, καθώς από το νέο ημερολογιακό έτος αποκτά το δικαίωμα να συμφωνήσει με άλλη ομάδα. Το ίδιο ισχύει για τον Τζέιμς Τζέγκο και τον Ντάνιελ Σούντγκρεν. Αμφότεροι επίσης αποτελούν προτεραιότητα, καθώς οι Κιτρινόμαυροι αναγνωρίζουν το ρόλο τους και την προσφορά τους στην ομάδα και θέλουν να τους κρατήσουν στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Με τον Αυστραλό έγινε μια πρώτη επαφή, αλλά και στην περίπτωσή του παρατηρείται οικονομική απόσταση. Η κοινή επιθυμία όμως υπάρχει και ο παίκτης την εξέφρασε πρόσφατα με δηλώσεις που έκανε στα Μέσα της πατρίδας του. Με τον Σουηδό μπακ, του οποίου η προσφορά τον τελευταίο χρόνο είναι αδιαμφισβήτητη, αναμένεται να γίνει σύντομα κουβέντα για ανανέωση κάτω από πιο επίσημες βάσεις και μένει να φανεί εάν και στην περίπτωσή του βρεθεί οικονομική συμφωνία.

Για τα υπόλοιπα 11 συμβόλαια που λήγουν (Κουέστα, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάκιτς, Ματίγια, Ντουάρτε, Γκάμα, Μήτρογλου, Μάνος, Λόπεθ) κάποια έχουν προδιαγεγραμμένο μέλλον, καθώς θεωρείται βέβαιη η αποχώρησή τους. Υπάρχουν εκείνοι (βλ. Κουέστα, Γκάμα, Δεληζήσης) που έχουν προσφέρει και αποτελούν παίκτες-κορμού τα τελευταία χρόνια, οπότε είναι πιθανή μία συζήτηση μαζί τους, ενώ υπάρχουν παίκτες (όπως ο Γκάνεα πχ) το μέλλον των οποίων θα εξαρτηθεί από την αγωνιστική τους πορεία και τη σταθερότητα που θα δείξουν στη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι υποθέσεις αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτές και όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και το κατά πόσο η διοίκηση είναι πρόθυμη να… σηκώσει το μπάτζετ προκειμένου να επέλθει και μία ισορροπία στα “νέα” και στα “παλιά” συμβόλαια.

Προφανώς η εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις με τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι και βρίσκονται ψηλά στη λίστα της διοίκησης για το ενδεχόμενο επέκτασης, θα διαμορφώσει και τη μεταγραφή λίστα. Υπό την έννοια ότι αυτή τη στιγμή ναι μεν υπάρχουν συγκεκριμένες ανάγκες στο ρόστερ, μπορεί όμως στην πορεία να προκύψουν κι άλλες εφόσον δεν προκύψει συμφωνία με κάποιον/ους ποδοσφαιριστές που θεωρητικά είναι προς παραμονή στην ομάδα και για τα επόμενα χρόνια.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.