Τον 25χρονο δεξιό χαφ Άιζακ Μπενζά εξετάζει ο Άρης!

Μάνος Χατζάκης03 Φεβρουαρίου 2022

Στην αγορά των ελεύθερων κινείται πλέον η ΠΑΕ Αρης, στην προσπάθειά της να ενισχύσει το ρόστερ. Μετά την απόκτηση Πάλμα, Ντουκουρέ, τα «κιτρινόμαυρα» προβάρει και ο Εμπακατά, ενώ εξετάζεται μία ακόμη περίπτωση. Πρόκειται για τον Άιζακ Μπενζά (1,88 μ.), ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του δεξιού χαφ, ωστόσο έχει την ευχέρεια να παίξει και στα αριστερά, αλλά και στην κορυφή της επίθεσης.



O ποδοσφαιριστής είναι 25 ετών (γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1996), έχει καταγωγή από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ωστόσο γεννήθηκε στο Σεν Ντενί του Παρισιού.

Η τελευταία του ομάδα ήταν η Qatar SC με την οποία αγωνίστηκε 10 φορές και εν συνεχεία έμεινε ελεύθερος.


Ο Μπενζά έχει θητεύσει στη Γαλλία και συγκεκριμένα σε Βαλενσιέν (από όπου ξεκίνησε την καριέρα του), Μονπελιέ και Αμιάν, Βέλγιο (Σταντάρ Λιέγης), ενώ έχει αγωνιστεί και στην Αγγλία με τη Χάντερφιλντ σε Πρέμιερ Λιγκ (μία σεζόν) και τις υπόλοιπες στην Τσάμπιονσιπ.


Στη Χάντερσφιλντ, όπου πήγε από τη Μονπελιέ (έχοντας στη γαλλική ομάδα 54 συμμετοχές σε δύο χρόνια) έχει αγωνιστεί συνολικά πέντε σεζόν, ενώ οι πιο γεμάτες ήταν οι περίοδοι 2018-19 (22 συμμετοχές, 1 γκολ) και μάλιστα στην Πρέμιερ Λιγκ και 2020-21 (36 συμμετοχές, 5 γκολ) στην Τσάμπιονσιπ.


Ο ποδοσφαιριστής έχει πλούσιο βιογραφικό, καθώς δεν έχει «ακουστεί» μόνο στην Αγγλία. Παραστάσεις έχει και ως βασικό μέλος στη Σταντάρ (21 συμμετοχές, 1 γκολ) τη σεζόν 2016-17, και στη Βαλενσιέν (35 συμμετοχές, 6 γκολ) την περίοδο 2015-16.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.