Αρης: Εξ' αναβολής... ψυχαγωγία στο Αλκαζάρ

Μάνος Χατζάκης03 Δεκεμβρίου 2020

Οι μικρές απολαύσεις της ζωής είναι που, τελικά, μετρούν, φράση, η οποία “φοριέται” πολύ σε περιόδους... lockdown. Στο “Αλκαζάρ” για την, εξ' αναβολής, 6η αγωνιστική, ο Αρης έκανε σωστά τα... απλά, πετυχαίνοντας τρία γκολ, εκ των οποίων τα δύο είναι για να τα βλέπεις στο replay, προσφέροντας βραδιά γεμάτη αυθορμητισμό.

Οι “κιτρινόμαυροι” επιστράτευσαν πολλά από τα ατομικά στοιχεία των ποδοσφαιριστών τους και κατάφεραν να περάσουν από το -διόλου- φιλικό “Αλκαζάρ”, γκρεμίζοντας παράλληλα παράδοση 30 ετών, η οποία -συμπτωματικά- κρατούσε από τις 2 Δεκεμβρίου του 1990.

Ο Αρης ταξίδεψε στη Λάρισα, για να παίξει ποδόσφαιρο και, πράγματι, το έπραξε ανά διαστήματα, καθώς αρκούσαν τα χαρίσματα τριών-τεσσάρων ποδοσφαιριστών του.

Οι Θεσσαλονικείς εμφανίστηκαν στο γήπεδο από το 10ο λεπτό και μετά, από τη στιγμή δηλαδή που αποφάσισαν ότι θέλουν να ολοκληρώσουν προηγούμενοι στο ημίχρονο. Το' παν... το' καναν.

Στο 18', ο Σάκιτς βρέθηκε μόνος του από τη δεξιά πτέρυγα, δεν ταλαιπώρησε εαυτόν και συμπαίκτες, “σήκωσε” για τον Μάνο και ο τελευταίος έκανε αυτό για το οποίο υπέγραψε το καλοκαίρι στους Θεσσαλονικείς. Άπιαστη κεφαλιά, μετά από κίνηση κλασικού κυνηγού, και 0-1.

Οσο απλό φαίνεται, άλλο τόσο το έκανε να φαίνεται μια καθημερινή συνεργασία δύο ποδοσφαιριστών.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα από τα φετινά του παιχνίδια, ο Αρης συνέχιζε να παίζει επιθετικά, βγάζοντας συνεργασίες μπροστά και μη συμβιβασμένος με το μίνιμουμ της νίκης.

Στο 73', ο Ροζ την... είδε Μάνος και με κίνηση σέντερ φορ (ο Γάλλος κατέχει την τέχνη και μας το έχει δείξει αρκετές φορές) έδωσε μισό γκολ στην ομάδα του. Το άλλο μισό ανήκε στον βασικό πρωταγωνιστή της χθεσινής βραδιάς.

Ο Δημήτρης Μάνος εκμεταλλεύτηκε τον... αυθορμητισμό του αμυντικού από τον Μαυρίκιο και εξιλεώθηκε -για δεύτερη φορά- στο ματς, σβήνοντας τις χαμένες ευκαιρίες προηγούμενων αναμετρήσεων.

Στα δύο, όμως, χωρεί και τρίτο. Ο Σαντέ Σίλβα έδωσε το highlight της βραδιάς (και όχι μόνο) με ενέργεια-προϊόν προσωπικής του έμπνευσης. Ο πορτογάλος με το μπρος-πίσω, “άδειασε” τρεις αμυνόμενους της ΑΕΛ, “χάζεψε” τους πάντες στη φάση του 0-3, και μας έπεισε ότι, σύντομα, θα ασχοληθούμε ακόμη εντονότερα μαζί του.

Χθες, η ομάδα του Μάντζιου εμφάνισε περισσότερες αρετές, όσον αφορά το μεσοεπιθετικό της παιχνίδι, συγκριτικά με όσα βλέπαμε συνήθως και παίζοντας, όπως περιγράψαμε παραπάνω.

Αυθόρμητα, αλλά όχι άναρχα και με τους σωστούς ποδοσφαιριστές στις σωστές θέσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.