Άρης: Έτοιμο το πλάνο, αλλά περιμένει

Γιώργος Στράντζαλης01 Οκτωβρίου 2021

Σήμερα ολοκληρώνεται η προετοιμασία του Αρη για τον εντός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης και αυτό που μένει να φανεί είναι αν ο Άκης Μάντζιος θα έχει στη διάθεσή του περισσότερες επιλογές, ή θα πρέπει να διαχειριστεί τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσει (κυρίως) στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Με δεδομένο ότι οι Χουάν Ιτούρμπε, Φακούντο Μπερτόγλιο, Μπρούνο Γκάμα, Ντάνιελ Μαντσίνι και Φαμπιάνο ακολούθησαν και στη χθεσινή προπόνηση πρόγραμμα θεραπείας, οι πιθανότητες να προλάβουν δεν είναι με το μέρος τους. Ο Άκης Μάντζιος έχει ήδη καταστρώσει πλάνο δίχως τους τραυματίες, αλλά θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για… την έκπληξη. Από τους πέντε τραυματίες εκείνοι που έχουν κάποιες πιθανότητες να συμπεριληφθούν στο πλάνο είναι οι Φαμπιάνο, Γκάμα και Ιτούρμπε. Η συμμετοχή τους, έστω στην αποστολή, θα κριθεί σήμερα και με το αν θα βγάλουν μέρος του προγράμματος.

Πρακτικά πάντως ο Μάντζιος δε συνηθίζει να χρησιμοποιεί παίκτες οι οποίοι έχουν χάσει προπονήσεις. Αφενός για να μην ρισκάρει το ενδεχόμενο υποτροπής και αφετέρου γιατί ποντάρει σε εκείνους που έχουν ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι θεωρητικά είναι δύσκολο να μπουν στο βασικό πλάνο του οι τραυματίες, πλην του Φαμπιάνο που έχει αρκετές πιθανότητες. Το πρόβλημα του Αρη ωστόσο εστιάζεται στην επίθεση και όχι στην άμυνα, για εκεί έχει εναλλακτικές. Μεσοεπιθετικάυπάρχει έλλειψη και στην ουσία δεν έχει τα περιθώρια ανακατέματος της τράπουλας. Το βασικό σχέδιο περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση των Ματέο Γκαρσία και Ιζέτ Χαϊροβιτς στα άκρα της επίθεσης, με τον Ντιαγέ σε ρόλο “8-10”, μπροστά δηλαδή από τα δύο αμυντικά χαφ (Σάσα, Τζέγκο) και πίσω από τον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Υπάρχει και το εναλλακτικό σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση του Μοχανάντ Αλί δίπλα στον Μαυριτανό φορ σε σχηματισμό 4-4-2, αλλά είναι πιο πιθανό αυτό να το χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια του αγώνα, εφόσον χρειαστεί να γίνει η ομάδα πιο επιθετική, παρά ο Μάντζιος να ρισκάρει από το ξεκίνημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.