Αρης: Επιτέλους, παιχνίδι με ευνοϊκό... άνεμο

Μάνος Χατζάκης01 Μαρτίου 2021

Με τούτα και μ' εκείνα, ο Αρης δεν έμεινε -για πολύ- μακριά από τη δεύτερη θέση. Η νίκη επί του Ατρομήτου λογίζεται ως απόλυτα φυσιολογική και εξυπηρέτησε το πλάνο, όσον αφορά την τελική τριάδα αγώνων στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος.

Ηδη, τρεις από τους εννέα βαθμούς προστέθηκαν στη -μέχρι σήμερα- συγκομιδή και απομένουν άλλοι έξι, για να διαπιστώσουμε, αν οι “κιτρινόμαυροι” παραμείνουν στην ίδια θέση, στον πρώτο φετινό τερματισμό.

Οπως ακριβώς το περιμέναμε, ο Άρης έπαιξε φουλ επίθεση, γιατί έτσι... έπρεπε. Παρά τις δύο απουσίες (Γκαρσία και Ματίγια), η τακτική έμεινε αναλλοίωτη και, όσοι έπαιξαν, πέτυχαν την αποστολή τους, που δεν ήταν άλλη από την εύκολη και... γρήγορη επικράτηση.

Στο ματς με τους Περιστεριώτες, οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν ελαφρώς με διαφορετικό στυλ απ' όσο είχαμε συνηθίσει. Η παρουσία του Μήτρογλου ήταν αναμενόμενη και -κατά κάποιους- επιβεβλημένη, αλλά δεν βοήθησε καθόλου.

Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Ακη Μάντζιου έβαλαν τη σέντρα στο παιχνίδι τους, έχοντας ως βασικό ατού τον Κριστιάν Γκάνεα. Ο ρουμάνος αριστερός μπακ, πέτυχε γκολ για έναρξη σήματος αθλητικής εκπομπής, έκανε πολλά ανεβάσματα, έβγαλε αρκετές σέντρες και μία εξ' αυτών κατέληξε στα δίχτυα από το κεφάλι του Λούκας Σάσα.

Το ματς απέναντι στους Περιστεριώτες είχε το εξής χαρακτηριστικό: Ήταν μόλις το δεύτερο στη σεζόν, που η στατιστική υπηρεσία έγραψε τρεις κεφαλιές από παίκτες του Αρη. Το προηγούμενο καταγράφηκε στη Λάρισα, όπου οι Θεσσαλονικείς είχαν συμπτωματικά επικρατήσει και πάλι με 3-0, πετυχαίνοντας ένα από τα γκολ με κεφαλιά (Μάνος). Σε όλα τα υπόλοιπα, οι αριθμοί ήταν από μηδέν έως δύο.

Χθες, ακόμη κι όταν αποχώρησε ο “Μητρο-γκόλ”, η αριστερή πτέρυγα “έδινε” σέντρες και η περιοχή του Ατρομήτου γέμισε με πόδια γηπεδούχων. Σπάνια, βλέπει κανείς τον Αρη να “σηκώνει” την μπάλα στον αέρα, πολύ δε περισσότερο μη έχοντας τον "ψηλό", ο οποίος θα τη στείλει στα δίχτυα.

Αν είναι να κερδίζει, όμως, και με αυτόν τον τρόπο, τότε γιατί... όχι;

Καλή η μπάλα κάτω, αλλά δεν μπορεί να είναι το μοναδικό συστατικό της επιτυχίας.

Και, επειδή, μιλήσαμε για παιχνίδι από αέρος, φαίνεται πως ο... άνεμος είναι ευνοϊκός στην προσπάθεια του Αρη για τη 2η θέση. Η ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και ειδικά το “Χ” μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, δημιούργησαν το καλύτερο πλαίσιο πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η προσπάθεια στα δύο εναπομείναντα ματς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.