Άρης: Επιλογές με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας

Γιώργος Στράντζαλης06 Ιουνίου 2021

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός που έχουν καταστρώσει στον Αρη προβλέπει την απόκτηση ποδοσφαιριστών στις περισσότερες θέσεις του ρόστερ με συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, που θα “κουμπώσουν” στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Με βάση το πλάνο θα γίνουν τουλάχιστον έξι βασικές κινήσεις και οι υπόλοιπες θα είναι συμπληρωματικές και θα γίνουν αναλόγως του αριθμού των αποχωρήσεων.

Πρόθεση των «κιτρινόμαυρων» είναι αφενός να ενισχύσουν το ρόστερ με ποιότητα και να καλύψουν τα βασικά κενά που εντοπίστηκαν στη διάρκεια της σεζόν, αφετέρου έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε ουσιαστικές κινήσεις που θα συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Για την ακρίβεια, υπάρχει πρόθεση να πέσει κι άλλο ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας. Σαν ρόστερ πέρυσι ο Αρης δεν μπορούμε να πούμε ότι είχε και τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας, καθώς αυτός δεν ξεπερνούσε τα 26 έτη. Σαν βασικός κορμός παικτών, όμως, στον οποίο βασίστηκε ο Άκης Μάντζιος η αλήθεια είναι πως ο μέσος όρος ενδεκάδας ανέβηκε συγκριτικά με πολλές άλλες ομάδες. Συνεπώς, πέρα από συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, στον Αρη κοιτάζουν μεταγραφικούς στόχους και σε συγκεκριμένη ηλικία, η οποία δεν θέλουν να ξεπερνάει τα 28 έτη. 

Αυτό που έχει τη σημασία του επίσης, και συνδυάζεται με τον μέσο όρο ηλικίας, είναι ότι κοιτάζουν οι ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν, εφόσον το CAS επιτρέψει να γίνουν μεταγραφές, να έχουν πραγματικά μεταπωλιτική αξία. Να επενδύσουν δηλαδή σε αυτούς και μέσα στα επόμενα χρόνια, από την αγωνιστική τους παρουσία, η ομάδα να μπορέσει να έχει μεγαλύτερο οικονομικό όφελος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.