Αρης: Επιλέγει τακτική για ΠΑΟΚ ο Ενινγκ

Στέφανος Αβραμίδης03 Ιανουαρίου 2020

Φουλ επίθεση ή συντήρηση; Ο Αρης αντιμετωπίζει αύριο τον ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος και υπό αυτό το πρίσμα ο Μίκαελ Ενινγκ θα απαντήσει στο ερώτημα, αν σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα με δύο επιθετικούς ή προτιμήσει να θωρακίσει τη μεσαία γραμμή.

Οι “κιτρινόμαυροι” ολοκλήρωσαν το 2019 σε θέσεις, οι οποίες δίνουν… Ευρώπη και στην αρχή του νέου έτους θέλουν να παραμείνουν εκεί. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έχει σύνθετη ανάγνωση, γι’ αυτό και ο Μίκαελ Ενινγκ δεν απάντησε ακόμη σε βασικά ερωτήματα, όσον αφορά τον σχηματισμό, αλλά και συγκεκριμένα πρόσωπα της ενδεκάδας. Προς το παρόν, ο Γερμανός αμφιταλαντεύεται για το αν θα παίξει με δύο παίκτες (Ιντέγε-Λάρσον) στην κορυφή, όπως στο παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ ή επιλέξει σχήμα... ΟΑΚΑ, αφήνοντας στην κορυφή μόνο τον Νιγηριανό φορ.

Ο Γερμανός γνωρίζει τη δυναμική του ΠΑΟΚ στον άξονα, γι’ αυτό και σκέπτεται να “τραβήξει” παίκτη από την γραμμή κρούσης, προχωρώντας σε λύση η οποία μπορεί να του δώσει έξτρα άμυνες. Εάν, τελικά, αποφασίσει να παίξει πιο συντηρητικά, τότε ο Αρης θα εμφανιστεί με το δοκιμασμένο 4-2-3-1 και ο παίκτης που θα βρεθεί πίσω από τον Ιντέγε θα βοηθά το δίδυμο στον άξονα, που με τα νυν δεδομένα θα είναι οι Ματίγια και Σάσα.

Ανοιχτές θέσεις

Εκτός του Φετφατζίδη, ο οποίος θεωρείται σίγουρος στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Νικολά Ντιγκινί, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στα δάχτυλα του ποδιού του και είναι απολύτως έτοιμος. Αν ο Ενινγκ προκρίνει αμυντικότερους προσανατολισμούς, τότε ο Γάλλος μπορεί να ξεκινήσει πίσω από τον Ιντέγε και να μεταθέσει τον Γκάμα στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τον Λάρσον.

Οσον αφορά την άμυνα, η λογική λέει ότι θα διατηρήσει τον Ροζ στο δεξί άκρο, αφήνοντας κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Βέλεθ και Δεληζήση, οι οποίοι έχουν βρει χημεία στα μετόπισθεν.

* Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.