Άρης: Επικύρωση από τη μία, εκκρεμοδικία από την άλλη

Μάνος Χατζάκης22 Μαΐου 2021

Στο σημερινό έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Super League πρόκειται να συζητηθεί η επικύρωση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος, τη στιγμή που υπάρχει εκκρεμοδικία μεταξύ της ΠΑΕ και της Επιτροπής Δεοντολογίας για το θέμα Λάσκοφ, η ετυμηγορία της οποίας δεν θα αργήσει να εκδοθεί.

Χθες, η Επιτροπή Δεοντολογίας δίκασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, την υπόθεση του σκοπιανού ποδοσφαιριστή στην οποία συμμετείχαν οι εμπλεκόμενες πλευρές και η οποία ταλαιπωρεί την ΠΑΕ. Πλέον, επίκειται άμεσα η έκδοση της απόφασης αναφορικά με την φερόμενη πλαστογραφία του δελτίου του.

Ωστόσο, ενώ υπάρχει η συγκεκριμένη εκκρεμοδικία, η Super League συνεδριάζει σήμερα με κύριο αντικείμενο συζήτησης την επικύρωση της βαθμολογίας, τη στιγμή που θα μπορούσε να περιμένει λίγα 24ωρα έως ότου εκδοθεί, δηλαδή, η ετυμηγορία, εκ μέρους της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Κίνηση, για την οποία η ΠΑΕ ήταν ενήμερη, γι' αυτό και δεν προέβη σε κάποια ενέργεια, προκειμένου να “μπλοκάρει” τη διεξαγωγή του συμβουλίου, αν και κάτι τέτοιο μπορούσε να συναντήσει αντικειμενικές δυσκολίες.

Επί της ουσίας, τώρα, οι “κιτρινόμαυροι” δεν κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών από το Πρωτάθλημα, που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, σε περίπτωση πάντα που η απόφαση της Δεοντολογίας είναι αρνητική. Άλλωστε, έχει εξασφαλιστεί η ασφαλής διαφορά των οκτώ βαθμών από τον Παναθηναϊκό.

Παρόλα αυτά, στο σενάριο που αναφέρει ότι κρίνεται ένοχη στην υπόθεση Λάσκοφ, τότε η ποινή της αφαίρεσης μείον έξι βαθμών μεταφέρεται στο επόμενο Πρωτάθλημα, αν και τότε θα υπάρξουν κι άλλα επεισόδια μέχρι η ΠΑΕ να δικαιωθεί οριστικά. Βέβαια, η Λίγκα δεν το έλαβε υπόψη της, μην περιμένοντας ούτε την απόφαση της Δεοντολογίας.

Συνεδριάζει όποτε θέλει

Πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να διευκρινιστεί ότι η Λίγκα έχει δικαίωμα να ορίσει διοικητικό συμβούλιο, όποτε εκείνη κρίνει σκόπιμο και χωρίς να έχει κάνει σχετική... προαναγγελία. Κύκλοι της Super League υποστηρίζουν ότι δεν παρατηρείται η παραμικρή βιασύνη, αναφορικά με την επικύρωση της βαθμολογίας και ότι συνηθίζεται να λαμβάνει χώρα διοικητικό συμβούλιο με θέμα την επικύρωση της βαθμολογίας, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος.

Οσον αφορά τους "κιτρινόμαυρους", το πιθανότερο είναι να μπει αστερίσκος, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Αν η ΠΑΕ δεν δικαιωθεί, μπορεί να προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και -σε τρίτο χρόνο- στο CAS.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.