Άρης: Έγινε υπέρμετρη χρήση της προφανούς δικαιολογίας

Μάνος Χατζάκης07 Ιανουαρίου 2022

Υπέρμετρη χρήση της προφανούς δικαιολογίας των απουσιών, έγινε μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Οι Θεσσαλονικείς ταξίδεψαν χωρίς έξι βασικούς ποδοσφαιριστές στην Αθήνα, κάτι που από μόνο του θα «μαλάκωνε» την κριτική, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Επομένως, δεν είναι ανάγκη η «βαθιά» ανάλυση της εικόνας του Αρη και του αποτελέσματος να αναλωθεί στο προφανές.

Ο Αρης κάνει βήματα εμπρός, ο κόσμος δεν είναι αφελής και έχει αισθητήριο να καταλάβει πότε μία ενδεκάδα είναι «ανάγκης» και πότε «δικαιολογίας». Πολλώ δεν μάλλον, όταν μιλάμε για το πληρέστερο ρόστερ στην ιστορία της ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία -ακόμη και χτυπημένη από τον κορωνοϊό, είχε εναλλακτικές στον πάγκο κόντρα στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Απλώς, για τους δικούς του λόγους, ο Ακης Μάντζιος δεν έκανε χρήση ούτε του πάγκου και δεν είναι η πρώτη φορά, που συμβαίνει.

Η τέχνη να κρατά την ομάδα του ζεστή αποδεικνύεται άπιαστο όνειρο, όπως αποδείχθηκε και στη Λεωφόρο απέναντι στον -επίσης- ελλιπή Παναθηναϊκό.

Αφενός, παραμονή του ματς καλλιεργήθηκε η εντύπωση ότι ο Αρης δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις απουσίες, κατάσταση που πέρασε -εύκολα- στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν έχουν δικαιολογία για το ότι δεν ίδρωσαν τη φανέλα.

Αφετέρου, δύο είναι τα χαρακτηριστικά παραδείγματα του λανθασμένου καταρτισμού της 11άδας.

Α. Η επιλογή του Λούμορ είναι ανεξήγητη, τη στιγμή που στην αποστολή βρισκόταν ο παραγκωνισμένος Σάκιτς, o οποίος πέρσι κατέγραψε 31 συμμετοχές, ενώ τη θέση του εσωτερικού χαφ την γνώριζε από τη θητεία του στον Ατρόμητο. Ο Γκανέζος από την πλευρά του, απλώς έβαλε μία εμπειρία παιχνιδιού στο ενεργητικό του και τίποτα περισσότερο.

Β. Η επιλογή του Λόπεθ αντί του Μάνου. Ο Έλληνας φορ πέρυσι έπαιξε 35 ματς, σκόραρε 8 φορές, δίνοντας 6 ασίστ, αλλά φέτος με τα βίας μπαίνει ακόμη και αλλαγή.

Ο προπονητής, λοιπόν, παρέταξε 11άδα, για να δικαιολογήσει την έλλειψη επιλογών βασικών παικτών, προτιμώντας να μην αξιοποιήσει τις εναλλακτικές του πάγκου, για μία ακόμη φορά φέτος.

Ακόμη και ο αποδεκατισμένος Αρης, μπορούσε και είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από τον αντίπαλό του.

Υποθέτω, βέβαια, πως ό,τι είδε στην αναμέτρηση δεν θα ήθελε να το δει και πάλι στα κοντά...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.