Άρης: «Πακέτο» με Μαζικού και Καμάτσο ο Νταμπό σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Γιώργος Στράντζαλης04 Ιουλίου 2022

Μετά τον επίσημο χαρακτήρα που πήρε η μεταγραφή του Άντρε Γκρέι, ο Αρης προχώρησε σε τριπλό «χτύπημα» στοχεύοντας στην όσο το δυνατόν πιο άμεση ενίσχυση του ρόστερ σε κομβικές θέσεις. Πρόκειται για τους Ραφαέλ Καμάτσο, Μπράντλεϊ Μαζικού και τον Μπριάν Νταμπό, οι οποίοι θα βρίσκονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη κι αφού περάσουν -χωρίς απρόοπτα - από εργομετρικές εξετάσεις και υπογράψουν, τότε θα αναχωρήσουν για την Αυστρία προκειμένου να ενσωματωθούν με την αποστολή.

Η συμφωνία με τον Νταμπό επιβεβαιώθηκε χθες καθώς ο 28χρονος μέσος από την Μπουρκίνα Φάσο έμεινε ελεύθερος από τη Ρίζερσπορ, το μοναδικό «εμπόδιο» που απέμενε να ξεπεράσουν οι δύο πλευρές για να προχωρήσουν στο deal. Την τελευταία διετία ο Νταμπό ήταν στην Τουρκία αλλά την περσινή σεζόν η συνεργασία του με τη Ρίζεσπορ δεν κύλησε έτσι όπως περίμενε και δεν είχε τόσο πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλάνο. Πρόκειται ωστόσο για ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει περάσει από τη Serie A αγωνιζόμενος στη Φιορεντίνα η οποία μάλιστα είχε ξοδέψει ποσό περί των 3.000.000 ευρώ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του από τη Σεντ Ετιέν, ενώ η γαλλική ομάδα είχε δώσει 4.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Μονπελιέ στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Ο Νταμπό έχει μετρήσει συμμετοχές με την U16 και U21 της Γαλλίας πριν επιλέξει την Μπουρκίνα Φάσο για εθνική ομάδα. Στην καριέρα του, αγωνίστηκε σε 122 παιχνίδια στη Ligue 1 με τις Μονπελιέ, Σεντ Ετιέν με απολογισμό εννιά γκολ και έξι ασίστ, ενώ στο Campionato μέτρησε 36 αγώνες (δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ) με τη Φιορεντίνα και 17 με τη Σπαλ.

Οι συμφωνίες με τους Μαζικού και Καμάτσο ήταν λίγο πολύ γνωστές από το προηγούμενο διάστημα. Ο πρώτος είναι 27 ετών, αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας και την περσινή σεζόν αγωνιζόταν με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, ενώ ο δεύτερος έρχεται στον Αρη με τη μορφή δανεισμού από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η συμφωνία με τους Πορτογάλους ωστόσο περιλαμβάνει και ρήτρα αγοράς των δικαιωμάτων του το επόμενο καλοκαίρι, εφόσον φυσικά θελήσει ο Αρης να την ενεργοποιήσει. Με την παρουσία του Καμάτσο, οι Κιτρινόμαυροι θα ενισχυθούν σημαντικά στη μεσοεπιθετική τους γραμμή και συγκεκριμένα στις πτέρυγες.

* Με τη μεταγραφή του Μπριάν Νταμπό, ο Αρης ενισχύεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής καλύπτοντας ακόμη ένα σημαντικό κενό στο ρόστερ του. Θέση για την οποία στο «κάδρο» βρίσκεται ο Χαβιέρ Ματίγια, για την παραμονή του οποίου έχει εισηγηθεί θετικά προς τη διοίκηση ο Χερμάν Μπούργος εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα. Σύμφωνα με την ΠΑΕ ωστόσο, οι οικονομικές απαιτήσεις του Ισπανού μέσου παραμένουν (και κρίνονται) υπερβολικές. Συνεπώς, αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή ο 34χρονος μέσος δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του και ο Αρης θα κινηθεί για την προσθήκη άλλου κεντρικού μέσου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.