Άρης: Εγκλωβίστηκε από τον τρόπο παιχνιδιού του

Γιώργος Στράντζαλης22 Μαρτίου 2021

Ο Αρης βρέθηκε μπροστά σε μια ευκαιρία απέναντι στον Ολυμπιακό να πάρει (ξανά) αποτέλεσμα, αλλά δεν μπόρεσε να την εκμεταλλευτεί. Γιατί πολύ απλά, έδειξε να εγκλωβίζεται από τον δικό του τρόπο παιχνιδιού. Από την αρχή της χρονιάς το πρόβλημα των Κιτρινόμαυρων είναι ότι δεν έχουν τρόπο έκφρασης και απάντησης απέναντι σε κλειστές άμυνες, όπως αυτή του Ολυμπιακού στο β’ ημίχρονο.

Τρία λεπτά το γκολ που δέχτηκε, στην πρώτη λανθασμένη αντίδραση της άμυνας στο παιχνίδι, ήρθε η αποβολή του Λαλά να διαμορφώσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προκειμένου να επιχειρήσει να πάρει αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός στο β’ ημίχρονο φάνηκε να αρκείται με το 1-0. Επέλεξε να οπισθοχωρήσει και να δώσει γήπεδο στους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι τελείωσαν το παιχνίδι με στατιστικά… νίκης αλλά κατάφεραν να φύγουν από το Φάληρο χωρίς να πάρουν τίποτα. Αμυντικά περιόρισαν στο μέγιστο τη δύναμη του Ολυμπιακού (η επίθεσή του) και τελείωσαν το παιχνίδι με 10 τελικές και η κατοχή να φτάνει μέχρι στο 72% (!). Ουσία όμως μηδέν. Δεν θυμάμαι άλλη ομάδα στο Πρωτάθλημα να φεύγει από το Καραϊσκάκη με τέτοια ποσοστά. Και δύσκολα θα το καταφέρει κάποια στα πλέι οφ.

Η αλήθεια είναι πως ο Αρης μπορούσε να βάλει μία καλή βάση για να χτίσει πάνω της τις πιθανότητες να πάρει αποτέλεσμα στο 45’. Στη σπουδαία ευκαιρία του Μαντσίνι. Δεν το έκανε και στο β΄ ημίχρονο, είχε μεν την κατοχή και ήταν συνεχώς στην επίθεση, απέναντι σε έναν εντελώς ακίνδυνο Ολυμπιακό, αλλά δεν μπορούσε να παράξει τελικές. Δεν είχε ταχύτητα σκέψης και εκτέλεσης, παρουσιάστηκε εξαιρετικά στατικός και ο αντίπαλος φάνηκε να διαχειρίζεται εύκολα τις επιθέσεις του. Προφανώς εγκλωβίστηκε στον τρόπο άμυνας του Ολυμπιακού και αναγκάστηκε να παίξει ένα παιχνίδι που δεν του ταιριάζει, με πλαγιοκοπήσεις και γεμίσματα. Τα έχουμε πει. Στο ψηλό παιχνίδι φέτος ο Αρης υστερεί και είναι από τις λιγότερο παραγωγικές ομάδες του Πρωταθλήματος. Η όποια φάση βρήκε προήλθε από ατομική ενέργεια και μακρινά σουτ. Όντως όπως επισήμανε ο Μάντζιος "είχαμε την κατοχή και γυρίσαμε ορθολογικά την μπάλα", αλλά πλην μιας φοράς, όταν ο Μάνος στο 51' δεν είχε καλή επαφή με την μπάλα πιάνοντας μια άστοχη κεφαλιά, παίκτης του Αρη σε θέση βολής δεν βρέθηκε. Ισως στο χθεσινό παιχνίδι, όπως εξελίχθηκε, ο Μήτρογλου να ήταν χρήσιμος. Ακόμα και στην κατάσταση που είναι πιστεύω θα βοηθούσε με την παρουσία του στο αντίπαλο “κουτί”. Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις είχαμε επισημάνει το κακό timing του τραυματισμού του.

Οπως και να ‘χει, ο Αρης δεν μπορεί να σταθεί παραπάνω στο χθεσινό αποτέλεσμα παρά να κοιτάξει τα επόμενα, στην έδρα του με Αστέρα και ΑΕΚ. Πάλι διατηρεί το πάνω χέρι για τις θέσεις που δίνουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το ματς με τον Ολυμπιακό δεν ήταν ούτως ή άλλως κριτήριο για την πορεία του, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει (τουλάχιστον) ακόμη έναν βαθμό σε μια έδρα που μόνο αυτός το έχει καταφέρει μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.