'Εδιωξε τον αρνητισμό ο Μπούργος

Γιώργος Στράντζαλης24 Φεβρουαρίου 2022

Στην πρώτη τού Χερμάν Μπούργος στον πάγκο, ο Αρης δεν κατάφερε απλά να φτάσει σε μία νίκη, αλλά το κατάφερε μέσα από την πιο ουσιαστική εμφάνισή του εντός του 2022, ίσως και της σεζόν. Η ομάδα ήταν καταιγιστική απέναντι σε έναν Ατρόμητο, που μέχρι να… μπει στο γήπεδο είχε δεχτεί ήδη τρεις ευκαιρίες για γκολ και ήταν φανερό ότι δεν άντεξε και κυρίως δεν είχε τρόπο αντίδρασης στο αδιάκοπο σφυροκόπημα που δέχτηκε. 

Προφανώς, στις λίγες ώρες που είχε στη διάθεσή του ο νέος προπονητής δεν περιμέναμε ν’ αλλάξει πράγματα. Οι αλλαγές που θα φέρει η παρουσία του στο αγωνιστικό κομμάτι θα φανούν προϊόντος του χρόνου. Με την παρουσία του όμως έδιωξε τον αρνητισμό και επιβεβαίωσε την ευεργετική επίδραση στην ψυχολογία, τα κίνητρα και στη συμπεριφορά που επιφέρει συνήθως μία αλλαγή προπονητή η οποία λειτουργεί προς την κατεύθυνση του απαραίτητου ηλεκτροσόκ στην ομάδα. Αυτή η αλλαγή και η θετική αύρα που δημιουργήθηκε με την παρουσία του Μπούργος φανερώθηκε στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. 

Από τον τρόπο που αγωνίστηκε ο Αρης, την απελευθέρωση που έβγαζαν οι ποδοσφαιριστές στις κινήσεις τους, μέχρι και την... εκτέλεση του Ιτούρμπε. Ηταν τέτοια η εκτέλεση λες και βγήκε όλη η ένταση που είχε συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα στην ομάδα. Αγωνιστικά, ο Αρης άφησε κατά μέρος το παράλληλο παιχνίδι και πήγε σε πιο κάθετο. Έπαιξε πιο γρήγορα σε σχέση με προηγούμενα, αφού υπήρχε η σχετική εντολή για πιο γρήγορες μεταβιβάσεις και λιγότερο κράτημα μπάλας. Στοιχείο που έδωσε ταχύτητα στην ομάδα. 

Σε αυτό συνέβαλε η διάθεση των ποδοσφαιριστών, η δημιουργική ικανότητα των χαφ και το τρομερό παιχνίδι που έκαναν τα εξτρέμ. Μαντσίνι και Ιτούρμπε δούλεψαν με τρομερή αμεσότητα και αποτελεσματικότητα σε θέση εσωτερικά βάζοντας φαρδιά πλατιά την σφραγίδα τους στη χθεσινή νίκη. Προφανώς ρόλο έπαιξε και ο αντίπαλος, που έμοιαζε χαμένος μέσα στο γήπεδο και ανήμπορος να αντιδράσει στο ρυθμό που έπαιξε ο Αρης. 

Απλά έμεινε στο γήπεδο να… μετράει τις ευκαιρίες που δεχόταν, με το τελικό 3-0 να είναι τιμητικό αν κρίνουμε από τις 22 τελικές - με 10 στην εστία - , εκ των οποίων οι 12 έγιναν στο πρώτο ημίχρονο. Εν κατακλείδι, ο Αρης πήρε μια σημαντική νίκη μέσα από μία γεμάτη και ουσιαστική εμφάνιση, την οποία ο οργανισμός χρειαζόταν πριν τον «τελικό» στην Τρίπολη όπου σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί η έκτη θέση. Εκτός κι αν το CAS προλάβει (με θετική απόφαση) τη σέντρα του σαββατιάτικου αγώνα και η ομάδα “ταξιδέψει” με 39 βαθμούς αντί για 33.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.