Άρης: Έχει να χάσει σε πρεμιέρα από το 1985

Metrosport Team21 Αυγούστου 2022

Για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική σεζόν ο Αρης μπαίνει στην εκκίνηση του Πρωταθλήματος με εντός έδρας αγώνα. Η τελευταία φορά που ξεκίνησε μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν στη σεζόν 2018-19, όπου είχε περάσει με εμφατικό τρόπο από τη Λαμία (0-3) στην επιστροφή της ομάδας στη Super League.

Στις υπόλοιπες τρεις σεζόν μπήκε με... το δεξί στη έδρα του στη μία, και μάλιστα με ανατροπή (2-1) κόντρα στη Λαμία, ενώ αναδείχθηκε δύο φορές ισόπαλος με αντίπαλο τον ΟΦΗ (1-1, 0-0). Οι Κιτρινόμαυροι θα επιδιώξουν κόντρα στον Λεβαδειακό ν’ αποφύγουν τις παγίδες που κρύβουν οι πρεμιέρες και να συνεχίσουν την παράδοση που τους θέλει να αποφεύγουν την 1η αγωνιστική τις ήττες στην έδρα τους.

Η τελευταία ήττα σε πρεμιέρα χρονολογείται το 1985, όταν ηττήθηκαν με 3-0 από την ΑΕΚ, σε αγώνα που διεξήχθη στο Καυτανζόγλειο. Οσον αφορά το «Κλεάνθης Βικελίδης», η τελευταία ήττα σε ματς της 1ης αγωνιστικής εντοπίζεται ακόμα πιο πίσω και συγκεκριμένα το 1961, όταν έχασε από τον Ηρακλή με 1-3, ενώ η τελευταία ήττα που είχε ο Αρης σε πρεμιέρα, ανεξαρτήτως έδρας, ήταν το 2013, τη σεζόν που υποβιβάστηκε, όταν έχασε στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα.

Η προϊστορία με Λεβαδειακό

Μόνο μία φορά έχουν αναμετρηθεί ξανά σε πρεμιέρα Πρωταθλήματος ο Αρης και ο Λεβαδειακός. Ηταν στις 31 Αυγούστου 2008, με τους Κιτρινόμαυρους να κερδίζουν με τα γκολ των Χαβίτο και Βλόνταρτσικ, ενώ η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες είχαν αγωνιστεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν τον Σεπτέμβριο του 2018. Σε επίπεδο Α’ Εθνικής και Super League ο Αρης έχει την απόλυτη κυριαρχία στις εντός έδρας αναμετρήσεις κόντρα στον Λεβαδειακό μετρώντας συνολικά 10 νίκες και δύο ισοπαλίες. Η μία και μοναδική νίκη για την ομάδα της Βοιωτίας στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε το 1989.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.