Άρης: Έχει και αυτές τις αποφάσεις

Βασίλης Βλαχόπουλος27 Μαΐου 2023

Οι αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν έχουν θέση στο αγωνιστικό πλάνο παράλληλα με τις πωλήσεις που δρομολογούνται και τις μεταγραφές που απαιτούνται είναι τα τρία ζητήματα πάνω στα οποία είναι λογικό να επικεντρώνεται ο Αρης, αλλά θα πρέπει να διαχειριστεί και τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι του 2024.

Προφανώς πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο λογικά δεν έχει μπει σε καθεστώς προτεραιότητας υπό την έννοια ότι δεν επείγει συγκριτικά με τα υπόλοιπα. Η αλήθεια είναι ότι ο αριθμός των ποδοσφαιριστών δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός, συγκριτικά με τα περασμένα καλοκαίρια, δεν παύει όμως να αφορά βασικά στελέχη της ομάδας. Για παράδειγμα, το συμβόλαιο του Ματέο Γκαρσία ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024 και το περιθώριο οριστικής απόφασης για το μέλλον της συνεργασίας με τον Αργεντίνο επιθετικό λήγει τον ερχόμενο Δεκέμβρη.

Η επένδυση στον Αργεντίνο επιθετικό έγινε με το σκεπτικό της αύξησης της αγοραστικής αξίας του μέσα από την παρουσία του στην ομάδα και της πώλησής του με τουλάχιστον διπλάσιο ποσό σε σχέση με αυτό που καταβλήθηκε στον Ερυθρό Αστέρα. Το σχέδιο δεν «βγήκε» αλλά ο Ματέο Γκαρσία είναι από τους σημαντικούς παίκτες της ομάδας. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει επίσημο ενδιαφέρον από άλλη ομάδα κι αν δεν αλλάξει το μεταγραφικό status του παίκτη, ο Αρης θα κληθεί να αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει σε επέκταση του συμβολαίου του ή όχι.

Στην ίδια συνομοταξία είναι ο Φαμπιάνο Λέισμαν με τη διαφορά ότι ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός έχει εκφράσει τάσεις φυγής και εκκρεμεί το ζήτημα της παραμονής του στην ομάδα. Είναι δεδομένο ότι εφόσον φέρει ικανοποιητική πρόταση θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την πώλησή του. Τρίτος της… παρέας είναι ο Χουλιάν Κουέστα ο οποίος επί τετραετίας αμφισβητήθηκε έντονα αλλά στη φετινή 5η χρονιά του στην ομάδα είχε εξαιρετικές εμφανίσεις. 

Το συμβόλαιο του Ισπανού τερματοφύλακα επίσης ολοκληρώνεται στο τέλος της επόμενης σεζόν. Στην ίδια κατηγορία δεν συμπεριλαμβάνεται ο Νικολάς Ενκουλού με τη διαφορά ότι η δική του περίπτωση είναι ξεκάθαρα καθώς ο Αρης έχει αποφασίσει για το μέλλον του Καμερουνέζου και προσπαθεί να βρει φόρμουλα πρόωρης λύσης του συμβολαίου του. 

Στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του μπαίνει και ο Σαλέμ Εμπακατά ο οποίος είναι από τους πλέον χαμηλόμισθους παίκτες και η αλήθεια είναι επίσης ότι έχει αδικηθεί βάσει του αγωνιστικού ρόλου του. Βάσει λογικής, στον Κογκολέζο μπακ θα κατατεθεί πρόταση για επέκταση του συμβολαίου του αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.