Αρης: Εχει ακόμα διλήμματα ο Μάντζιος

Γιώργος Στράντζαλης02 Απριλίου 2021

Με μια προπόνηση στο “Κλεάνθης Βικελίδης” συνεχίστηκε η προετοιμασία του Αρηγια την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.  Τα ευχάριστα νέα ήρθαν (ξανά) από το μέτωπο των τραυματιών και συγκεκριμένα αυτό του Χαβιέρ Ματίγια, ο οποίος ολοκλήρωσε το πρόγραμμα δίχως ενοχλήσεις στην ποδοκνημική θέτοντας έτσι εαυτόν στον προπονητή μετά από διάστημα δύο μηνών. Συνεπώς, ο Αρης θα εμφανιστεί πλήρης μεσοεπιθετικά απέναντι στους Αρκάδες, σε ένα 90άλεπτο που πρέπει να επιδείξει κυριαρχία, να πάρει την κατοχή και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να φτάσει στη νίκη που χρειάζεται για να παραμείνει σε θέση ισχύος όσον αφορά τη 2η θέση.

Η πληρότητα υπάρχει όμως έχει δημιουργήσει διλήμματα στον προπονητή για τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Ο Άκης Μάντζιος έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στα πρόσωπα που θα δώσει φανέλα βασικού κυρίως ότι αφορά στη μεσοαμυντική γραμμή. Ουσιαστικά δεν θα την αλλάξει. Σούντγκρεν και Σάκιτς θα είναι στα δύο άκρα της άμυνας, ο Δεληζήσης με τον Ροζ δίδυμο στα στόπερ και Τζέγκο-Σάσα στη μεσαία γραμμή. Δεν ισχύει στον απόλυτο βαθμό αυτό όμως για την επιθετική γραμμή της ομάδας. Πλην των Γκάμα-Μπερτόγλιο, που θα διατηρήσουν τη θέση τους στο βασικό σχήμα, υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι που “παίζουν” για δύο θέσεις. Ματέο Γκαρσία, Σίλβα και Μπρούνο για τη δεξιά πλευρά της επίθεσης. 

Μπρούνο και Σίλβα να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες, αφού ο Αργεντινός υπολείπεται σε αγωνιστικό ρυθμό λόγω του τραυματισμού που είχε και τον άφησε εκτός στο προηγούμενο διάστημα, ενώ Μαντσίνι και Μάνος διεκδικούν τη θέση στην κορυφή της επίθεσης. Με τον Αργεντινό στην “αιχμή του δόρατος” ο Αρης γίνεται περισσότερο ευέλικτος και μπορεί να χτυπήσει με ταχύτητα στην κόντρα, ενώ με τον Έλληνα φορ η ομάδα είναι περισσότερο δραστήρια στο πρέσινγκ κοντά στην περιοχή του αντιπάλου με την προοπτική να κερδίζει γρήγορα κατοχή. Ανάλογα λοιπόν τον τρόπο που θα επιλέξει ο Μάντζιος να “χτυπήσει” τον Αστέρα Τρίπολης θα πάρει και την τελική του απόφαση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.