Άρης: Δουλεύει στους αυτοματισμούς

Μάνος Χατζάκης28 Μαρτίου 2021

Το πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου είναι από τους βασικούς λόγους, που ο Αρης δυσκολεύεται στο σκοράρισμα, ειδικά στον δεύτερο γύρο. Η τεχνική ηγεσία κάνει προσπάθειες επίλυσής του και η διακοπή του Πρωταθλήματος έδωσε αφορμή, ώστε να γίνει έξτρα δουλειά στους αυτοματισμούς.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ο Ακης Μάντζιος δούλεψε αρκετά στο κομμάτι της δημιουργίας χώρων, προκειμένου η αντίπαλη περιοχή να γεμίζει με “κιτρινόμαυρα” πόδια. Ο προπονητής του Αρη θέλει να βλέπει τους ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν την κατοχή μπάλας, στα κατάλληλα σημεία του γηπέδου, ώστε να υποδέχονται την μπάλα από τον παίκτη που κάνει το παιχνίδι. Ο αυτοματισμός είναι κομμάτι το οποίο λείπει σε ουκ ολίγα φετινά παιχνίδια, πρόβλημα, το οποίο έχει εντοπιστεί και η τεχνική ηγεσία θεωρεί ότι μπορεί να υπάρχει βελτίωση, έστω και στην τελευταία στροφή του Πρωταθλήματος.

Ο 51χρονος τεχνικός βλέπει ότι οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αναλαμβάνουν να κάνουν το παιχνίδι του Αρη εγκλωβίζονται συχνά-πυκνά από τις αντίπαλες άμυνες με αποτέλεσμα να μην έχουν επιλογή, όσον αφορά την προώθηση του παιχνιδιού και, ως εκ τούτου, οι “κιτρινόμαυροι” έχουν σαφή δυσκολία στη δημιουργία φάσεων, αλλά και στις τελικές προσπάθειες. Θέμα, που είχε αναδείξει -πρόσφατα- η “Μ” με εκτενές ρεπορτάζ, βασισμένο σε στατιστικά δεδομένα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.