Άρης: Δοκιμάζει, κερδίζει και δεν αγχώνεται

Μάνος Χατζάκης01 Απριλίου 2024

Η διακοπή της Stoiximan Super League επηρέασε, αλλά δεν αποσυντόνισε τον Άρη, ο οποίος έκανε τη δουλειά του κόντρα στη Λαμία, διπλασιάζοντας τις νίκες του στα Play Off και φτάνοντας πιο κοντά στην 4η θέση. Παρόλα αυτά, το παραπάνω βήμα στον βαθμολογικό πίνακα δεν προσθέτει έξτρα πίεση σε ποδοσφαιριστές και Άκη Μάντζιο.

Μπορεί ο προπονητής του Άρη να έκανε λόγο για την 4η θέση στη βαθμολογία, όμως οι «κιτρινόμαυροι» παίζουν πλέον χωρίς πίεση, κάτι που έχουν πετύχει οι ίδιοι με τη γενικότερη αγωνιστική τους συμπεριφορά στο Πρωτάθλημα. 

Ο Άρης έπαιξε όσο έπρεπε, για να κάνει τη Λαμία να νιώσει ότι δεν έχει τύχη και το κατάφερε σε λιγότερο από πέντε λεπτά κι αυτό συνιστά -επίσης- στοιχείο της αγωνιστικής προσωπικότητάς τους, την οποία ξεδιπλώνουν ακόμη περισσότερο στα ντέρμπι.

Αντικειμενικά, χρειάζεται να χαλάσει κάτι από τη μέχρι τώρα κατάσταση;

Πιθανότατα και όχι.

Η αποφόρτιση στο ψυχολογικό κομμάτι δεν είναι -ντε και καλά- συμβατική υποχρέωση μόνο όσων περιβάλλουν την ομάδα, αλλά η δουλειά εκεί γίνεται και, έως τώρα τουλάχιστον, δείχνει να αποδίδει ικανοποιητικά.

Άλλωστε, στο επόμενο διάστημα η πίεση, όσο φτάνουμε προς τη μέρα (όποια κι αν είναι) διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου θα αρχίσει να γίνεται περισσότερο ορατή, καθώς ο βασικός στόχος είναι ξεκάθαρος και αφορά στον δεύτερο τη τάξει θεσμό.

Και μέσα σε όλα αυτά, ο Μάντζιος έχει τη δυνατότητα να «παίζει» με πρόσωπα της 11άδας και με τους σχηματισμούς, χωρίς να αλλοιώνει τα κύρια χαρακτηριστικά του συνόλου, μήπως και βρει κάτι... διαφορετικό και λιγότερο προβλέψιμο στη σύνθεση των επιλογών του.

Τα περιθώρια, χρονικά και αγωνιστικά, υπάρχουν ακόμη, η πίεση είναι ελεγχόμενη και δεν δημιουργεί παρενέργειες, επομένως ποιος ο λόγος για υπερβολές κάθε είδους;

Εάν συντρέξουν οι προϋποθέσεις για κάτι περισσότερο από την 5η θέση, τότε είναι καλοδεχούμενες, αλλά κάτι τέτοιο δεν γίνεται και δεν πρέπει να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά, ούτε να δώσει άγχος, το οποίο δεν είναι εποικοδομητικό.

Το καλό είναι ότι ο Άρης διαθέτει προσωπικότητες στον αγωνιστικό χώρο, που λειτουργούν σε κανονικές συνθήκες πίεσης, και κοιτάζει το μέλλον του, έχοντας για πιλότο το παρόν του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.