Άρης: Δικός του ο Μανού Γκαρσία

Metrosport Team14 Ιουλίου 2022

Ο Αρης βρίσκεται μια ανάσα από την τελική συμφωνία με τον Μανού Γκαρσία καθώς έχει συμφωνήσει με τον 24χρονο Ισπανό για πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας και απομένει να πράξει το ίδιο και με τη Σπόρτιγκ Χιχόν όπου πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι βρίσκεται σημείο ταύτισης στα 2.000.000 ευρώ.

Οι γνώστες των δεδομένων της υπόθεσης και κυρίως του συμβολαίου του παίκτη στη Σπόρτιγκ Χιχόν ξέρουν ότι στο σενάριο δανεισμού ο Αρης δεν είχε τον παραμικρό λόγο έναρξης συζητήσεων με την ισπανική ομάδα. Γιατί υπάρχει συγκεκριμένος όρος ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στον Μανού Γκαρσία να φύγει (ως δανεικός) σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα πρώτης κατηγορίας με την προϋπόθεση ότι η τελευταία θα καλύψει το συμβόλαιό του (περίπου 800.000 ευρώ). Η Σπόρτιγκ Χιχόν δεν μπορεί να το αποτρέψει. Ωστόσο, σ’ αυτή την περίπτωση το συμβόλαιό του με την ισπανική ομάδα επεκτείνεται για έναν χρόνο.

Κατά συνέπεια, ο Αρης δεν είχε λόγο να μιλήσει με τη Σπόρτιγκ Χιχόν αν ήθελε απλώς τον δανεισμό του. Τα δικαιώματα του 24χρονου θέλει, γι’ αυτό διαπραγματεύεται με τους Ισπανούς. Αυτοί «ψάχνουν» ένα ποσό περί των 4.000.000 ευρώ για να πάρουν πίσω τα χρήματα που είχαν δώσει το 2019 για την αγορά των δικαιωμάτων του από τη Μάντσεστερ Σίτι, επί τούτου όμως ο Θόδωρος Καρυπίδης ξεκαθάρισε ότι δεν συζητά μ’ αυτή την οικονομική βάση. Κι έτσι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με χθεσινοβραδινές πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές βρίσκουν σημείο ταύτισης στα 2.000.000 ευρώ.

Στην πραγματικότητα, έχουν 24 ώρες για να επικυρώσουν τα όσα έχουν συμφωνήσει σε προφορικό επίπεδο και ουσιαστικά αυτό που απομένει είναι στον τρόπο καταβολής των χρημάτων. Εξάλλου, η κλεψύδρα γύρισε ανάποδα κι αυτό δεν αφορά μόνο τον Αρη αλλά και τη Σπόρτιγκ Χιχόν. Γιατί η ισπανική ομάδα δεν είναι στην καλύτερη οικονομική κατάσταση και ψάχνει χρήμα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Εν ανάγκη, να εξοικονομήσει χρήματα μέσα από τη μη πληρωμή συμβολαίων της επόμενης χρονιάς. Γι’ αυτό καίγεται και η ίδια να παραχωρήσει τον παίκτη και πάνω σ’ αυτό «πάτησε» ο Αρης. Πέραν δηλαδή των χρημάτων που θα εισπράξει σε περίπτωση οριστικής συμφωνίας, είναι κι αυτά που θα γλιτώσει. Αυτά τα δεδομένα οδηγούν στην εκτίμηση ότι σήμερα θα επικυρωθεί συμφωνία αγοράς έναντι του ποσού των 2.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.