Άρης: Διαφορετική προσέγγιση με Παναθηναϊκό

Μάνος Χατζάκης16 Ιανουαρίου 2021

Με καθυστέρηση μιας αγωνιστικής θα πραγματοποιήσει ο Ακης Μάντζιος, όπως όλα δείχνουν, τις αλλαγές στο πλαίσιο του φρεσκαρίσματος της ενδεκάδας. Ο έλληνας τεχνικός επεξεργάζεται το σενάριο να παίξει με τρεις παίκτες στον άξονα, που σημαίνει και πιθανή αλλαγή σχηματισμού, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Διαφορετικό θα είναι το ανάγνωσμα της κυριακάτικης αναμέτρησης με αντίπαλο τους “πράσινους”. Η τεχνική ηγεσία προτίμησε να ακολουθήσει την πεπατημένη στο ματς με την ΑΕΚ και ορισμένες από τις επιλογές της δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες. Ο πρώτος που διεκδικεί θέση στο βασικό σχήμα είναι ο Τζέιμς Τζέγκο, ο οποίος -αν επιλεγεί- θα παίξει δίπλα στους Σάσα και Ματίγια, ώστε το κέντρο να γίνει πιο συμπαγές. Από εκεί και πέρα, ο Ματέο Γκαρσία θα ξεκινήσει, όπως όλα δείχνουν, στο αριστερό άκρο της επίθεσης, κάτι που συνεπάγεται τον... εκτοπισμό του Σαντέ Σίλβα. Ο πορτογάλος χαφ δεν φάνηκε καθόλου στο παχνίδι της Πέμπτης, από τακτικής άποψη δεν δικαίωσε τον Μάντζιο, ο οποίος θα δώσει κι άλλη ευκαιρία στον Αργεντινό. Ο Ματέο μπορεί να μην βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ωστόσο είναι παίκτης που εξυπηρετεί καλύτερα το τακτικό πλάνο του προπονητή. Ο τρίτος της παρέας, που έχει πιθανότητες να ξεκινήσει, είναι ο Κριστιάν Λόπεθ. Ο Μάντζιος θεωρεί πως ο Δημήτρης Μάνος πρέπει να πάρει κάποιες ανάσες και να αποφορτιστεί ψυχολογικά από το βάρος του γκολ, γι' αυτό και αναμένεται να δώσει φανέλα στον Ισπανό. Παράλληλα, 50-50 είναι η συμμετοχή του Ζαχαρί Μπουσέ. Ο γάλλος κίπερ χρεώνεται μέρος της ευθύνης για το γκολ, που δέχτηκε από τον Λιβάι Γκαρσία και φλερτάρει με τον... πάγκο, αν και ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση περί της συμμετοχής του ή μη.

Αν ισχύσουν τα παραπάνω, τότε ο Αρης θα επανεμφανιστεί -μετά από καιρό- με σχηματισμό 4-3-3, την οποία είδαμε στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, εκτός αν ο Μάντζιος προτιμήσει να προσαρμόσει τα παραπάνω πρόσωπα στο 4-2-3-1, που δεν είναι και... απίθανο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.