Άρης: Δεν τον ανησυχεί ο αποκλεισμός

Βασίλης Βλαχόπουλος30 Σεπτεμβρίου 2022

Αντικειμενικά, αν ο Άρης πλήρωσε κάτι με το πρώτο τέλος των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών του ήταν το λάθος που έκανε τον περασμένο Ιούνη όταν έστειλε καθυστερημένα την αίτηση συμμετοχής στους ομίλους του BCL με συνέπεια να καταλήξει στην προκριματική φάση του FIBA Europe Cup.



Έχοντας αποφασίσει τη δημιουργία ομάδας από την αρχή καθώς δεν θα μπορούσε να αντέξει το οικονομικό βάρος της υπεραξίας που απέκτησαν οι περσινοί παίκτες και δεδομένης της φιλοσοφίας του Γιάννη Καστρίτη στο χτίσιμο ομάδας, λίγο πολύ ήταν δεδομένο ότι οι «κίτρινοι» δεν θα μπορούσαν να εμφανιστούν έτοιμοι. Κι αυτό αποδείχθηκε.

Ακόμη κι αν είχαν επικρατήσει της Γούλφς στον πρώτο αγώνα, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κάνουν το 3Χ3 σε τέσσερις ημέρες. Ωστόσο, αυτός ο αποκλεισμός δεν αλλοιώνει τη γενική εικόνα που έχει αποκτήσει ο Γιάννης Καστρίτης για την ομάδα καθώς συνεχίζει να εκτιμά ότι αυτή βρίσκεται σε καλό δρόμο και μάλιστα σε ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των αλλαγών που έγιναν αλλά και το γεγονός ότι συγκεκριμένοι παίκτες καλούνται να προσαρμοστούν σ’ ένα εντελώς διαφορετικό στιλ παιχνιδιού.

Αυτό σημείωσε εξάλλου στις συζητήσεις που είχε με τους ανθρώπους της διοίκησης δηλώνοντας ουσιαστικά την εμπιστοσύνη του στους παίκτες.

Ανεξαρτήτως των όσων συζήτησε ο Γιάννης Καστρίτης με τους διοικούντες, στην παρακολούθηση βίντεο του αγώνα με τη Γουλφς προχώρησε σε δριμύτατες παρατηρήσεις στους παίκτες τόσο για τις αντιδράσεις του στην άμυνα όσο και για την περιορισμένη συνεργασία που διαπίστωσε στην επίθεση. Μάλιστα, η βασική ευθύνη πήγε στους «κοντούς» οι οποίοι οφείλουν να «φτιάξουν» φάσεις για τους συμπαίκτες του κι αυτό δεν έγινε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.