Άρης: Δεν κερδίζει από τις fast track συνεργασίες

Βασίλης Βλαχόπουλος24 Απριλίου 2021

Η πρόσφατη αποχώρηση του Γιάννη Κουζέλογλου στην πρώτη ευκαιρία (διαφυγής) που του παρουσιάστηκε δείχνει ότι στον Αρη θα πρέπει να επιλέξουν μακροχρόνιες σχέσεις, διότι δεν βγαίνουν κερδισμένοι μέσα από τις fast track συνεργασίες καθώς περιορίζονται στο να «φτιάχνουν» παίκτες για λογαριασμό άλλων ομάδων.

Προφανώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες φτιάχνει ο Αρης ομάδα στην τελευταία τριετία. Δηλαδή, υπό το καθεστώς της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών και με την ταμπέλα μιας αναξιόπιστης εταιρίας (όπως πρόσφατα σημείωσε με ειλικρίνεια και ο Σάββας Καμπερίδης ο οποίος έκανε τις επαφές το περασμένο καλοκαίρι σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσει παίκτες να εμπιστευτούν τον Αρη) η οποία λειτουργεί αποτρεπτικά στο μυαλό των παικτών που ενδιαφέρουν. Αυτές οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις με συνέπεια ο Αρης να έχει εξελιχθεί σαν μια ομάδα που στο μυαλό των παικτών είναι το σκαλοπάτι για κάτι καλύτερο.

Αυτό έγινε με τον Γιάννη Αθηναίου σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους με τελευταία τη σεζόν 2017-18. Εγινε με τον Λευτέρη Μποχωρίδη (ασχέτως του ότι πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση λόγω της σχέσης και της αγάπης του για τον Αρη) πριν από δύο χρόνια. Συνέβη και με τον Βασίλη Τολιόπουλο ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Αρης στα μέσα της σεζόν 2018-19 και στη συνέχεια πήγε στην ΑΕΚ και τώρα επαναλήφθηκε με τον Γιαννη Κουζέλογλου ο οποίος δεν έκρυψε τις προτιμήσεις του, όταν εμφανίστηκε η πρόταση της γαλλικής Ορτέζ.

Μέσα από αυτές τις fast track συνεργασίες, ο Αρης κάλυψε ανάγκες μιας αγωνιστικής περιόδου αλλά δεν κατάφερε ποτέ να χτίσει έναν κορμό παικτών ούτως ώστε να επιζητήσει και τη σταθερότητα σε βάθος χρόνου. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει και μπορεί να γίνει εφόσον ληφθεί σχετική απόφαση. Πέραν δηλαδή των παικτών που έχει στο ρόστερ του, θα πρέπει να επιλέξει, να στηρίξει και να δεσμευτεί με παίκτες με μακροχρόνιες σχέσεις τόσο για την αγωνιστική ανάπτυξή του όσο και για να κερδίσει σε οικονομικό επίπεδο. Μέχρι στιγμής, το μόνο που κερδίζει είναι η παραίτηση των παικτών από τη διεκδίκηση χρημάτων που τους οφείλονται.

Λογικά, παίκτες στους οποίους θα επενδύσουν οι «κίτρινοι» είναι οι Ομηρος Νετζήπογλου, Γιάννης Σιδηροηλίας οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν πάρει ευκαιρίες στη φετινή χρονιά αλλά αυτό δεν συνέβη. Γι’ αυτό η φετινή σεζόν ήταν κακή από κάθε άποψη, ανεξαρτήτως του αν οι «κίτρινοι» θα καταφέρουν να βρεθούν στα Playoffs ή όχι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.