Άρης: Χωρίς κορυφή, χωρίς «φτερά», αλλά με περιθώρια πρόκρισης

Μάνος Χατζάκης23 Ιουλίου 2021

Προβλέψιμη -λίγο έως πολύ- ήταν η εικόνα, που περιμέναμε να παρουσιάσει ο Αρης στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι για τη νέα σεζόν. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν διάλεξαν νέο κοστούμι, αντιθέτως πήγαν στο Καζακστάν με την περσινή τους γκαρνταρόμπα.

Ανάλογα προβλέψιμος ήταν και ο τρόπος παιχνιδιού, όπως τον επέλεξε ο Ακης Μάντζιος. Οχι, ότι θα του ζητήσει κανείς (έτσι θα έπρεπε τουλάχιστον) τα ρέστα, μετά το πρώτο 90λεπτο, όπου ακόμη και η ήττα με 2-0 από την Αστανά, αφήνει περιθώρια... πρόκρισης στους Θεσσαλονικείς.

Το πρόβλημα στο παιχνίδι της Νουρ Σουλτάν ήταν πως ο Άρης άφησε στο... πέρσι, στοιχεία που στο συγκεκριμένο παιχνίδι μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμα. Κυρίως, λοιπόν, έλειψε η προσωπική πρωτοβουλία και οι ατομικές ενέργειες παικτών, όπως ο Γκάμα, ο Γκαρσία και ο Ματίγια. Και οι τρεις κινήθηκαν σε ρηχά νερά, χωρίς να πάρουν προσπάθειες και χωρίς να να παίξουν με μέτωπο στην αντίπαλη εστία. Χωρίς τα άκρα του, ο Άρης είναι άλλη ομάδα.

Ο Μάντζιος άφησε στον πάγκο Μήτρογλου και Μάνο, προτιμώντας -όπως αναμενόταν- τον Μαντσίνι στην κορυφή, άρα επί της ουσίας έπαιξε και πάλι χωρίς φορ (https://www.metrosport.gr/aris-strofi-se-killer-421928). Χωρίς φορ και χωρίς "φτερά" δεν γίνεται να πας μακριά.

Τρεις φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, δεν είναι δα και λίγες για εκτός έδρας αναμέτρηση τέτοιας κρισιμότητας. Κι, όμως, ο Άρης έχασε τα... άχαστα απέναντι σε μια ομάδα που τα μόνα στοιχεία που διέθετε σε γερές δόσεις ήταν η αυτοπεποίθηση και ο προσανατολισμός.
Οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν τίποτα από τα δύο τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση, ενώ και οι αλλαγές ήταν ασύμβατες με τον τρόπο που έπαιζαν από τη μέσα και μπροστά. Κι αν για την επίθεση, περιμέναμε ότι δύσκολα θα έφτανε στο γκολ, δεν συνέβαινε το ίδιο και στα μετόπισθεν. Αν και, για να μην αεροβατούμε, το κέντρο της άμυνας δεν εμπνέει καμία απολύτως σιγουριά, μετά τα αρνητικά δείγματα στα φιλικά, ωστόσο στα "σοβαρά" παιχνίδια περιμένει κανείς και ανάλογη σοβαρότητα. Κι εκείνη απουσίασε... επιδεικτικά.

Δύο λάθη, δύο γκολ από τον Τομάσοφ (https://www.metrosport.gr/aris-prosarmogi-se-tomasof-420558), ο οποίος έστειλε περίπατο το όποιο σχέδιο εξουδετέρωσης εκπόνησε ο προπονητής του Άρη.

Η Αστανά ούτε άτρωτη είναι, ούτε παίζει ποδόσφαιρο που δεν αντιμετωπίζεται από ελληνική ομάδα. Απλώς, ο Θεός του Πολέμου θα χρειαστεί υπέρβαση σε διάφορα επίπεδα, για να φτάσει στην ολική ανατροπή και να φέρει την πρόκριση στη Θεσσαλονίκη.
Το δύσκολο έγινε δυσκολότερο, αλλά όχι ακατόρθωτο.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.