Άρης: Οι αντοχές του θα κρίνουν τους στόχους

Γιώργος Στράντζαλης12 Δεκεμβρίου 2022

Από σήμερα ο Άρης μπαίνει στην πιο απαιτητική περίοδο της χρονιάς, καθώς το πρόγραμμά του για τις επόμενες 40 ημέρες περιλαμβάνει 9+2 αγώνες σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας, όπου ουσιαστικά θα κριθούν οι εγχώριοι στόχοι του έχοντας την ευθύνη προσέγγισης των πρώτων θέσεων στη Superleague αλλά και της υπέρβασης στο Κύπελλο.

Η υπέρβαση προφανώς δεν έχει να κάνει με τους αγώνες κόντρα στο Λεβαδειακό όπου εκεί ο στόχος της πρόκρισης είναι αυτονόητος. Για μια ακόμη χρονιά οι «κίτρινοι» δεν είχαν σύμμαχο την τύχη καθώς σε περίπτωση που ξεπεράσουν το εμπόδιο της ομάδας από τη Λιβαδειά θα βρουν απέναντί τους τον Ολυμπιακό όπου οι αγώνες της προημιτελικής φάσης έχουν προγραμματιστεί για το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη.

Υπολογίζοντας αυτούς τους τέσσερις αγώνες αλλά και τους επτά του Πρωταθλήματος με Λεβαδειακό, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ μακριά από το «Κλ. Βικελίδης» και τους αντίστοιχους με Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης, Βόλο στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα του Αλαν Πάρντιου ουσιαστικά θα τρέξει σε… στίβο μάχης. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Βρετανός τεχνικός είχε πει (στη συνάντηση με τους ρεπόρτερ του Αρη) ότι… «άπαντες οφείλουν να είναι σε εγρήγορση ανεξαρτήτως του χρόνου συμμετοχής του». Αντιλαμβάνεται ότι σ’ αυτό το διάστημα θα χρειαστεί όλους όσους έχει στη διάθεσή του.

Για τον ίδιο λόγο θέλει οι παίκτες που θα προστεθούν στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα να μπουν στις προπονήσεις το συντομότερο δυνατό. Δηλαδή, το ιδανικό σενάριο για τον 61χρονο είναι – το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας – να μπουν στις προπονήσεις οι Νταρίντα, Καμαρά και ειδικά ο πρώτος με τον οποίον υπάρχει προφορική συμφωνία.



Περιμένει περισσότερα τρεξίματα



Στο διάστημα της διακοπής ο Βρετανός επέλεξε να μην δώσει η ομάδα του 3-4 φιλικά παιχνίδια αλλά να δουλέψει πάνω στον τομέα της φυσικής κατάστασης εκτιμώντας ότι αυτή δεν είχε πρόβλημα συνοχής και επικοινωνίας. Η δουλειά στη φυσική κατάσταση έγινε με γνώμονα το επίπονο πρόγραμμα του Γενάρη, το γεγονός ότι η ομάδα του θα κληθεί να ανταποκριθεί σε πλάνο διαδοχικών αγώνων και προσδοκεί στο να παρουσιαστεί πιο έντονη αλλά και γρήγορη στο παιχνίδι της. Θεωρεί δε ότι θα πρέπει να έχει εναλλακτικές επιλογές σε επίπεδο τακτικής, γι’ αυτόν τον λόγο δοκίμασε σχήματα σ’ αυτό το διάστημα των τριών εβδομάδων.

Από χθες πάντως, όπου οι παίκτες επέστρεψαν στις προπονήσεις, η προετοιμασία προσαρμόστηκε πάνω στις απαιτήσεις των αγώνων με τον Λεβαδειακό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.