Αυτός ήταν ο Καμαρά που θέλουν στον Άρη

Metrosport Team25 Απριλίου 2023

των Γιώργου Στράντζαλη και Βασίλη Βλαχόπουλου

Επαναφέροντας τον Αμπουμπακάρ Καμαρά στο «Κλ. Βικελίδης», οι προσδοκίες του Άρη από τον Μαυριτανό επιθετικό ήταν σαφέστατα μεγαλύτερες σε σύγκριση με αυτά που πρόσφερε μέχρι τώρα. Στον Βόλο, ο 28χρονος επιθετικός έδωσε απαντήσεις, οφείλει όμως να πράξει το ίδιο στους πέντε αγώνες που ακολουθούν. 

Αντικειμενικά, η εμφάνιση του Αμπουμπακάρ Καμαρά στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στον Βόλο ήταν η… εξαίρεση στον κανόνα. Από το περασμένο φθινόπωρο και πατώντας πάνω στον περιορισμένο ρόλο που είχε ο ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό αλλά και στην επιθυμία αλλαγής περιβάλλοντος (σ.σ. αυτή εκδήλωσε ο ίδιος), ο Αρης προχώρησε στην απόκτησή του, επαναφέροντάς τον και στο αρχικό σχήμα. 

Αναμφίβολα, επρόκειτο για μια απόφαση η οποία αλλοίωσε τη σχέση της ομάδας με τον Άντρε Γκρέι καθώς εκεί που ο Τζαμαϊκανός ένιωθε βασικός και αναντικατάστατος στην κορυφή της επίθεσης, ξαφνικά απέκτησε ανταγωνισμό. Αυτή η απόφαση των «κίτρινων» ήταν σωστή, αυτό που δεν περίμεναν όμως από τον Καμαρά ήταν ότι θα απείχε αρκετά από τον ποδοσφαιριστή της περσινής χρονιάς. 

Σε αυτό έπαιξαν ρόλο τρία πράγματα. Καταρχήν οι υποχρεώσεις του με την εθνική Μαυριτανίας οι οποίες είχαν ως συνέπειά την απουσία του από την ομάδα για σημαντικό χρονικό διάστημα. Δεύτερον, ένας τραυματισμός ο οποίος τον απέτρεψε στο να φτάσει στο 100% στον τομέα της ετοιμότητας και στη συνέχεια το Ραμαζάνι. 

Σε αρκετούς αγώνες, ο Καμαρά έδειξε ότι στερούταν δυνάμεων, δεν είχε τα τρεξίματα που συνήθιζε να προσφέρει και αυτή η συνθήκη συνδυάστηκε με το μόλις ένα γκολ που είχε σημειώσει, απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος.

Προχθές στον Βόλο, ο 28χρονος επιθετικός έκανε ένα κακό πρώτο ημίχρονο καθώς πέταξε στα σκουπίδια τις δύο προϋποθέσεις που δημιουργήθηκαν. Στην πρώτη δεν είχε κανένα λόγο να κάνει κοντρόλ εκτός περιοχής χάνοντας πολύτιμο χρόνο και στη δεύτερη προχώρησε σ’ ένα τσαπατσούλικο τελείωμα όταν βρέθηκε απέναντι στον Κότνικ. 

Η εξιλέωσή του ήρθε στη φάση του 77ου λεπτού όπου η εκτέλεση ήταν αριστοτεχνική στο 0-2 του Άρη κι έχοντας αποκτήσει ψυχολογία ακολούθησε μία ακόμη στο κερδισμένο πέναλτι. Αυτό που έχει ζητήσει ο Τόλης Τερζής από τον Καμαρά είναι να έχει ηρεμία και υπομονή στο παιχνίδι του. 

«Του είπα στο ημίχρονο να μην βιαστεί και να περιμένει τη στιγμή του. Ήμουν σίγουρος ότι αυτή θα ερχόταν», είπε ο προπονητής του Αρη μετά τον αγώνα με τον Βόλο. Αυτόν τον Καμαρά θέλει να δει ο Αρης και στη συνέχεια των Playoffs καθώς είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά για τους «κίτρινους».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.