Άρης: Ατζέντα με προτεραιότητες για τους «κιτρινόμαυρους»

Γιώργος Στράντζαλης04 Μαΐου 2020

Σε εβδομάδα αποφάσεων φαίνεται πως μπαίνει ο Αρης, καθώς εντός των επόμενων ημερών, με πιθανότερη την ερχόμενη Τετάρτη, ο Θόδωρος Καρυπίδης έρχεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να κάνει μία σειρά επαφών με τους ιθύνοντες του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η κιτρινόμαυρη ατζέντα είναι γεμάτη σε θεματολογία αλλά και σε προτεραιότητες, με βασικότερη αυτή της επικύρωσης συμφωνίας με τον Μίκαελ Ένινγκ για νέο συμβόλαιο.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ θα συναντηθεί με τον Άγγελο Χαριστέα προκειμένου να οριοθετήσουν το μπάτζετ της νέας σεζόν, το οποίο φυσικά θα είναι προσαρμοσμένο στις… επιταγές της εποχής και στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην παγκόσμια οικονομία εν μέσω της πανδημίας του Covid-19. Σύμφωνα με όσα αφήνουν οι κιτρινόμαυροι να εννοηθεί το μπάτζετ του Αρη θα είναι μικρότερο σε σχέση με πέρυσι, ίσως φτάσει μάλιστα και στο 50%, ενώ είναι προαποφασισμένο από τους ιθύνοντες να μπει πλαφόν στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, με το ταβάνι του “νέου Αρη” να είναι οι 250 χιλιάδες ευρώ συμβόλαια, εκτός κι αν χρειαστεί, σε μία-δύο επιλογές, να γίνει μια μικρή υπέρβαση.

Στην ατζέντα των συζητήσεων που θα έχει στη Θεσσαλονίκη ο Θόδωρος Καρυπίδης συμπεριλαμβάνεται και το αγωνιστικό κομμάτι. Υπό την έννοια ότι θα ληφθούν αποφάσεις για το ρόστερ της ομάδας και πώς αυτό θα διαμορφωθεί. Επί της ουσίας θα γίνει μια κουβέντα εφ΄ όλης της ύλης για να ενημερωθεί ο ισχυρός άνδρας του Αρη από πρώτο χέρι ποιες είναι οι προτεραιότητες σχετικά με τις ανανεώσεις και τις μεταγραφές που θα χρειαστεί να γίνουν. Επιθυμία των κιτρινόμαυρων είναι να διατηρηθεί ένας βασικό κορμός ποδοσφαιριστών από τα 14 συμβόλαια που λήγουν στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν. Σε αυτούς που θα αποφασιστεί να μείνουν (Γκάμα, Ματίγια, Κόρχουτ και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις Λάρσον, Κοτέστα) θα κατατεθούν επίσημα προτάσεις προσαρμοσμένες στα νέα οικονομικά δεδομένα και ανάλογα με το ποιοι θα τις αποδεχτούν ή όχι, θα προσαρμοστούν και οι μεταγραφικές αναζητήσεις. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο όμως ότι κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ θα γίνουν σε όλες τις θέσεις. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και η κουβέντα που θα γίνει με τους έχοντες συμβόλαιο με την ομάδα, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να κληθούν να συζητήσουν είτε για αναπροσαρμογή είτε για λύση.

Το κεφάλαιο «Scouting» και όχι μόνο

Σχεδόν σε καθημερινή βάση το τμήμα σκάουτινγκ του Αρη τσεκάρει την αγορά για υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Βαρύτητα έχει δοθεί σε συγκεκριμένες χώρες της Ευρώπης (βλ. Ισπανία, Γαλλία, Πολωνία), αλλά και στην Λατινική Αμερική (Βραζιλία, Αργεντινή). Για όλες τις περιπτώσεις που έχουν αξιολογηθεί κι έχουν ξεχωρίσει οι άνθρωποι του Αρη θα ενημερωθεί ο Θόδωρος Καρυπίδης προκειμένου να γίνει μία προεπιλογή και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι συζητήσεις.

Στο τραπέζι των συζητήσεων που θα γίνουν με την άφιξη του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη θα τεθεί και το θέμα των πιθανών πωλήσεων. Θυμίζουμε ότι οι Ροζ, Φετφατζίδης και Σάσα βρίσκονται στο επίκεντρο καθώς τα ονόματά τους συμπεριλαμβάνονται στις μεταγραφικές λίστες ομάδων (κυρίως) του εξωτερικού, αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχει κατατεθεί στον Αρη καμία επίσημη πρόταση.

Σημαντικό κομμάτι σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική που θα χαράξει η ομάδα για τη νέα σεζόν, είναι η πρόταση που κατατέθηκε από την διοργανώτρια αρχή στον ΠΣΑΠ για “ψαλίδισμα” των ετήσιων αποδοχών των παικτών (από 27% έως 33%) λόγω των σοβαρών επιπτώσεων που αφήνει η κρίση του κορονοϊού και στο ποδόσφαιρο. Φυσικά δεν έχει παρθεί καμία οριστική απόφαση και είναι βέβαιο πως το ζήτημα θα “τραβήξει”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.